Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.

Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom

Duurzaamheid

Op woensdag 27 maart houdt Grootouders voor het Klimaat afdeling Twente een avond over eerlijke en duurzame energie: “Wind en Zon voor Iedereen”. Doel van deze avond is bewustwording dat energie van wind en zon voor iedereen is! 

TWENTE - Om deze duurzame energie goed te gebruiken is het raadzaam deel te nemen in energie coöperaties, lokaal (al 25 in Twente) en landelijk zoals die van Grootouders voor het Klimaat met de naam “Wind en Zon voor Iedereen”. Het belooft een interessante avond te worden. Dick van Elk, één van de initiatiefnemers van “Wind en Zon voor Iedereen” zal verhalen hoe deze coöperatie aan de slag is gegaan en streeft naar het voorkomen van energiearmoede. Daarna vertelt Noah Broers, programmamanager van Almelo Energie, over nieuwe lokale ontwikkelingen. Mogelijk volgen daarna nog korte uiteenzettingen door sprekers van andere Twentse energie coöperaties. Er is volop tijd voor vragen en discussie.

Niet iedereen kan zonnepanelen op zijn dak leggen of in de buurt wonen van een zonnepark. Technische beperkingen en de huidige wet-en regelgeving maken het nog niet mogelijk om energie direct te leveren aan de leden van energie coöperaties. Samen met de koepel van energie coöperaties streeft de landelijke stichting Grootouders voor het Klimaat naar het elimineren van belemmeringen en naar energiegelijkheid voor alle burgers: “Wind en Zon voor Iedereen”.

Praktische informatie

Gezien het onderwerp is ieder van harte welkom. De avond vindt plaats op woensdag 27 maart in De Hagedoorn. Adres: Wilgenstraat 11, Almelo. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Beëindiging programma ca. 21.30 uur. Meer info: www.grootoudersvoorhetklimaat.nl/lokale-grootoudergroepen/twente/

Aanmelden

Deelname aan deze boeiende avond is gratis, een geheel vrijblijvende gift ter plekke is welkom om dit te ondersteunen. Vriendelijk verzoek aan geïnteresseerden zich aan te melden via het e-mailadres: grootoudersvhklimaat.twente@gmail.com Deelname is in volgorde van aanmelding; wees er dus op tijd bij.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 13 uur geleden
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 14 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 apr, 14:00
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05