Nieuw biljart-project FC Twente: Heya de Keu!

“Heya de Keu” is een nieuw seniorenproject van FC Twente, scoren in de wijk. “Oalerwets Gezellig”, dat staat op de flyer die FC Twente, scoren in de wijk samen met meerdere partijen in Twente heeft verspreid. Biljarten voor senioren, maar eigenlijk is het vooral een aanleiding om deze doelgroep het huis uit te krijgen.

De maatschappelijke tak van de Enschedese voetbalclub heeft talloze projecten voor heel uiteenlopende doelgroepen, maar merkt dat vooral de groep met ouderen steeds groter wordt. Daarmee groeit ook de behoefte aan activiteiten. Er bestaat al een Walking Football-team, een Schatkist om herinneringen op te halen en er is een project Bewegen in balans, waarbij gesport wordt onder de bezielende leiding van oud-keeper Eddie Pasveer. Nu is daar dus het biljarten bij gekomen.

Breder project
Maar Heya de Keu blijkt veel meer dan alleen een biljartproject. Dennis Wiggers is projectleider bij Scoren in de Wijk en ziet de groeiende behoefte bij senioren aan activiteiten. “Bij deze groep kan eenzaamheid een probleem zijn. Corona heeft dat ook nog eens vergroot. Daardoor kunnen mensen geïsoleerd raken.” Hij noemt deze nieuwste toevoeging vooral een uithangbord. “Het sociale aspect is het belangrijkst,” zegt Wiggers. “Je hoeft helemaal niet te kunnen biljarten. Een kop koffie en een praatje zijn minstens zo belangrijk. En bewegen natuurlijk.”

Belangrijke rol supportersverenigingen
Bij de uitvoering is een belangrijke rol weggelegd voor supportersverenigingen van FC Twente. Bij iedere locatie is een lid van de plaatselijke vereniging aanwezig die de begeleiding op zich neemt. En dat is van onschatbare waarde, geeft Dennis Wiggers aan. “De supporters van FC Twente vertolken steeds meer een maatschappelijke rol, dat is zo fijn voor de club. Bij dit project hebben ze niet alleen een belangrijke rol in de begeleiding, maar ook in de werving. Zij hebben de contacten, daar moeten we het ook wel een beetje van hebben.”

Overal biljarten
Heya de Keu is op vijf plaatsen in Twente te vinden. In Enschede (kantine Sportclub Enschede), Hengelo (Wijkcentrum De Hengelose Es), Oldenzaal (Michgoriushuis), Glanerbrug (Noaberhuus) en Haaksbergen (kantine HSC’21). Op alle deelnemende locaties is een professionele wedstrijdbiljarttafel neergezet. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij één van de deelnemende locaties, deelname is gratis. Per locatie worden verschillende seniorenactiviteiten aangeboden. Het aanbod verschilt per plek.

Kijk ook op: www.fctwente.nl/club/maatschappelijk/scoren-in-de-wijk/projecten/

Meer berichten