Maak kennis met de Naturregion Sieg

Op nog geen twee uur afstand met de auto vanuit Twente vindt u het wandel-en fietsparadijs “Naturregion Sieg”. Een vakantie in het Siegtal is pure ontspanning. Want in dit prachtige natuurgebied, iets ten oosten van Keulen, Düsseldorf en Bonn, is het heerlijk vertoeven met een goed ontwikkeld wandel-en fietsnetwerk.

U kunt wandelen van knooppunt naar knooppunt; vertrek gewoon en laat de dagelijkse beslommeringen achter u. Over rustige paden en wegen voert de lange afstandsroute door het schitterende Siegtal en over de omliggende heuvels. Elk van de 14 etappes van deze boeiende streek begint bij een station. De etappes hebben een lengte tussen de 11 en 25 kilometer. Soms gaat de route langs indrukwekkende natuurmonumenten, over rotsachtige formaties naar eenzame hoogten of langs de rivier, kasteelruïnes en dorpen met traditionele vakwerkhuizen. De wandelpaden zijn nauwgezet gemarkeerd en gecertificeerd als kwaliteitswandelpaden.

25 bijzondere wandelingen
De afwisselende, soms makkelijke, soms meer uitdagende rondwandelingen voeren door het mooie landschap van “Naturregion Sieg”. Onderweg ontdekt u kerken, kloosters en curiosa. Tussentijds talrijke mogelijkheden om koffie te drinken en te gaan lunchen. Alle 25 thematische wandelingen met een lengte tussen de 3 en 25 kilometer verbinden de culturele en landschappelijke schatten van de streek met elkaar. Korte tochten van ongeveer 6 kilometer lengte, zoals de Burgweg of de Wildwiesenweg, maken ontspannen wandelen mogelijk en geven tijd om nieuwe dingen te ontdekken. Om even te stoppen of een hapje te eten. Aan de andere kant zijn er ook veeleisender routes, zoals de meer dan 20 kilometer lange Talsperrenweg door een uniek natuurgebied, ook een sportieve uitdaging. Op alle wandelpaden is informatie te vinden met interessante feiten over het verleden en heden van de streek.


Naturregion Sieg - Foto: Delia Sedlmeier

Fietsplezier langs de Sieg
Beleef het karakter van de streek en de prachtige natuur. Het Sieg-fietspad maakt het allemaal mogelijk. Over een lengte van 64 kilometer, vanaf de bron tot Windeck-Rosbach stroomt de Sieg langs dijken, uiterwaarden en bossen. Langs culturele en historische bezienswaardigheden. Aansluitend, tot aan de monding in de Rijn voert de fietsroute over gedeeltelijk nieuwe fietspaden dwars door het stroomgebied van de Sieg.

Ook voor gezinnen is deze route heel aantrekkelijk, op twee kleine heuvels na is de route vlak en ver weg van het autoverkeer. Onderweg nodigen cafés en biergarten u graag uit voor een hapje en een drankje. Wat dacht u van een pauze bij de Sieg waterval in Windeck-Schladern? Of maak een duik in de Mondorfer See. Of u nou gaat wandelen, fietsen of gewoon heerlijk uitwaaien en of men dat nou vanaf een vakantiehuis of hotel doet, Naturregion Sieg zal aan al uw verwachtingen voldoen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het bezoekerscentrum van Naturregion Sieg aan de Schönecker Weg 35 1570 in Windeck. Bel: +49 2292 / 9562023 email: info@naturregion-sieg.de of kijk op: www.naturregion-sieg.de

Meer berichten