Afbeelding

Zoom-presentaties van ouderengeneeskundige Ester Bertholet

Algemeen

OVERIJSSEL - De coronaperiode heeft gezorgd dat beeldvergaderen een grote vlucht heeft genomen. Bedrijven maken daar gretig gebruik van. Opleidingsinstituten verzorgen digitale workshops en cursussen. Maar niet alleen bij bedrijven, ook bij particulieren nam het gebruik fors toe. Kleinkinderen gingen digitaal bij opa en oma op bezoek. Uithuizige studenten namen via Teams of Zoom contact met hun ouders, kortom digitaal ontmoeten is niet meer weg te denken in deze tijd. De populariteit is te danken aan het feit dat bijna iedereen een computer met internet heeft..

Ook dokters gaan mee met de tijd, zo ook ouderengeneeskundige Ester Bertholet, die via een Zoom presentatie informatie verstrekt over diverse gezondheidsaspecten van ouderen. Een goede en aardige moderator zorgt dat deelnemers mee kunnen doen met beeld en geluid. De afgelopen presentaties waren heel succesvol, ook voor senioren die digitaal niet zo handig zijn. Dokter Bertholet heeft besloten om de workshops ook in het najaar te vervolgen. De workshops zijn bedoeld voor senioren, wellicht ook voor mantelzorgers.

Ziehier een bloemlezing uit de evaluatie van de afgelopen periode: “Een nieuwe ervaring, mijn eerste zoombijeenkomst, voor mij is het uur omgevlogen”; “Leuke ervaring om een vorm van rechtstreeks contact te hebben”; “Echt geslaagd en goed georganiseerd”; “Heel fijn, ik voel mij weer even deel uitmaken van een groep mensen”; “Heel bijzonder en leerzaam omdat het voor mij de eerste keer is”.

Dit najaar staan diverse sessies gepland:

Dinsdag 5 oktober van 13.30 tot 14.30 uur over gewrichtsklachten.
Donderdag 7 oktober van 10.30 tot 11.30 uur over gewrichtsklachten.

Dinsdag 2 november van 13.30 tot 14.30 uur over angstklachten.
Donderdag 4 november van 10.30 tot 11.30 uur over angstklachten.

Donderdag 2 december van 10.30 tot 11.30 uur over incontinentie.
Dinsdag 7 december van 13.30 tot 14.30 uur over incontinentie.

De investering bedraagt €.12,50. Aanmelden via een mail naar info@esterbertholet.com, informatie volgt daarna. Deelnemers hebben alleen internet en een camera op hun computer nodig om mee te kunnen doen.

Afbeelding
!
Afbeelding
Service centraal bij Phone House Enschede 3 uur geleden
Afbeelding
Digi-veiligheid kan beter voor senioren 8 uur geleden
Afbeelding
“Wat een ander ervan denkt, maakt ons helemaal niets uit!” 7 dec, 19:11
Afbeelding
Ontruimingen Twente: snel en betrouwbaar een leeg pand 7 dec, 12:09
Afbeelding
Kerstkaartenactie 7 dec, 08:06
Afbeelding
Sokken breien voor een goed doel 6 dec, 17:04
Afbeelding
Voorwoord Herman Pieper 6 dec, 12:03
Afbeelding
Heel wat doen voor een rechtvaardig pensioen, doe mee! 7 okt, 19:07