Foto:

Onderzoek naar gelukkig leven

AMSTERDAM - Lang, gezond en gelukkig leven, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal bij het nieuwe grootschalige onderzoeksproject ‘Senioren Doen Mee’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Met dit project willen de onderzoekers in kaart brengen hoe senioren hun leven inrichten en wat de effecten daarvan zijn op hun mentaal én fysiek welbevinden. Die kennis gaan ze vervolgens gebruiken om interventies te ontwikkelen die gezonde en succesvolle veroudering kunnen bevorderen. Dit is een belangrijke uitdaging, aangezien we niet alleen steeds ouder worden, maar de cijfers ook laten zien dat het relatieve aantal jaren dat we kunnen verwachten in slechte gezondheid door te brengen de afgelopen jaren is toegenomen.

Helpt u mee?
De onderzoekers zijn op zoek naar 10.000 of meer senioren (55 jaar of ouder) die mee willen doen aan online vragenlijsten en testjes. Dit onderzoek bestaat uit verschillende delen, die u geheel vanuit huis kunt invullen. Lijkt u het leuk om mee te doen en daarmee een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar veroudering? Meld u dan aan via: www.seniorendoenmee.nl. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie over het onderzoek

Meer berichten