Foto:

Ruurd Hallema: Van nature een optimist

BORNE - Door de jaren heen heb ik al veel mooie momenten met beide mogen beleven. Yvonne en Ruurd Hallema; twee kunstzinnige en creatieve mensen, afkomstig uit het zuiden des lands, waar beiden zijn geboren, maar die zich gesetteld hebben en zich happy voelen op Twentse bodem in Hartje Borne.

De samenwerking tijdens het project Boomkamps Garden met zijn beeldentuinen, die jammer genoeg tot het verleden behoren, maar heel bijzonder ook het jarenlang samen deelnemen en organiseren van het Twente Bal, de klootschietwedstrijd tussen kunstenaars, politici en prominenten uit het bedrijfsleven. De strijd tussen Oost en West. Toen ik de afgelopen maand In de aanloop naar de dodenherdenking op 4 mei nog eens door mijn plakboek bladerde, zag ik ‘Niet vergeten’, een oorlogsmonument ontworpen door Ruurd Hallema van 4 april 1995. En nu is het alweer 2021; de jaren gaan snel voorbij, ik stelde mij ook de vraag: hoe zal het met Yvonne en Ruurd Hallema zijn? Dus deed ik navraag, toog even naar Borne en lees.

Ruurd vertelt:

Jaaaa... en dan ben je ineens 67. Bijna 70. Het gekke is dat zowel Yvonne als ik ons jeugdig voelen en eigenlijk ons ook zo gedragen. Door ons werk, Beeldhouwer

Ruurd

en galeriehouder

Yvonne

hebben we een buitengewoon interessant en rijk leven mogen leiden. Veel op pad, veel onder de mensen en buitengewoon veel leuke dingen mogen beleven. In heel Europa hebben we mooie beelden mogen maken en plaatsen. In steden en op plekken zoals rotondes, bij de mensen in de tuin en ook bij interessante bedrijven. Ook als gezin was het altijd erg plezierig en is het nog steeds. Twee fijne mooie en lieve kinderen met dito partners die wij ook als onze eigen kinderen in het hart hebben gesloten. En dan de rijkdom van twee kleinkinderen, wat wil een mens nog meer....En dan ineens... Oeff, lukt het bukken een stuk minder. En is dat nou echt een grijze haar? Bij mij? En pfoeee dat beeld tilde ik normaal gesproken toch zo op, moet ik daar nu al de kraan bij gaan gebruiken? Een steekkarretje voor die doos wijn? Kom op zeg die pak je toch even?

Meer berichten