Afbeelding

Voorwoord Egbert Knoeff

Algemeen

Beste lezers,

Alweer een nieuwe uitgave. Het is u meegedeeld. Met ingang van dit jaar is het de bedoeling dat er 6 edities uitkomen en wel in heel Overijssel.

Dat verdient algehele instemming. Dat het 'Hart van Senioren' klopt in veel plaatsen. De KBO-PCOB doet daar graag aan mee om ook op deze manier de senioren in onze mooie provincie een hart onder de riem te steken. Een tijd die de meesten van ons nog niet eerder hebben meegemaakt. Het samenzijn vraagt om creatieve aanpassingen om toch met elkaar in contact te komen, zij het op de gebruikelijke afstand van 1,5 meter.

Met het voorjaar in aantocht en de toename van de vaccinaties zullen we hopen dat we in de komende maanden enige versoepeling van de maatregelen tegemoet mogen zien. Wat opvalt is dat hoe langer deze situatie duurt, hoe meer senioren nieuwsgierig worden hoe een ZOOM bijeenkomst werkt. Dat is op zich verheugend, maar het ontstaat niet uit hoop voor de toekomst. Naast dit medium wordt ook het beeldbellen vrij frequent gebruikt. Je wilt elkaar toch zien, is het niet?

Als ouderenorganisatie zitten we niet stil. Wij gebruiken deze tijd om heel veel zaken op de rit te zetten om klaar te zijn wanneer het weer veilig is elkaar te ontmoeten. Maar dat niet alleen. Wij gebruiken de techniek om ook op provinciaal niveau met elkaar in contact te komen. Zo wordt bijvoorbeeld digitale hulp verleend bij het invullen van de belastingaangifte. Verdere voorbeelden zijn digitale bijeenkomsten om handiger te worden inzake online ontmoetingen.

In deze uitgave kunt u onder andere lezen hoe onze organisatie interprovinciaal samenwerkt om via het Ministerie aandachtspunten voor senioren dicht bij de mensen te brengen. Maar ook vanuit ons Provinciehuis worden handvatten aangereikt die de senioren ten goede komen. Vervolgens maken we vorderingen om de samenwerking tussen KBO en PCOB nog meer inhoud te geven. Kortom we gebruiken deze tijd zo adequaat mogelijk.

Wij hopen dat u als senioren in de komende maanden weer volop van de natuur kunt genieten, zij het misschien gering in aantal. Namens de KBO-PCOB en alle vrijwilligers wordt u goede en gezonde dagen toegewenst. Houd contact en kijk naar elkaar om. Fysiek veraf maar toch dichtbij in ons hart.

Met vriendelijke groeten,
Egbert Knoeff, provinciaal coördinator PCOB

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 apr, 14:00
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05