Herdenkingspark PuurOord, plek om overleden dierbaren te gedenken | Hart van Senioren
Foto: Puuroord

Herdenkingspark PuurOord, plek om overleden dierbaren te gedenken

BOEKELO - Nu of later staan we allemaal voor een belangrijke keuze: hoe en waar wil ik of willen mijn dierbaren herdacht worden? Inmiddels zijn hier diverse mogelijkheden voor, op even zovele plekken. Herdenkingspark PuurOord, opgaand in de verstilde natuur bij Boekelo, is zo’n plek. Niet gecultiveerd, eerder ruig. De natuur mag er, zij het gecontroleerd, zichzelf zijn.

Een aantal families begroef er inmiddels de as van hun overledene nabij al bestaande bomen en struiken. Sommige daarvan wilden geen gedenkteken geplaatst zien, andere wel. Andere nabestaanden van wie hun dierbare elders is begraven of uitgestrooid, wilden toch graag ook een mooie, rustgevende en troostende plek dichtbij huis hebben. Met de geliefde namen gegraveerd in een gedenkplaquette. Weer anderen kozen ervoor een persoonlijke boom te planten, met of zonder de as van hun dierbare, maar altijd met de naam op de gedenkplaquette. Ook werd een boom bij leven geplant. Bij alle situaties werden de families ontvangen in het huisje achter het herdenkingspark, waar vanuit de ceremonies plaats vonden. Zo is er op Herdenkingspark PuurOord veel mogelijk, naar ieders persoonlijke wensen en budget.

Symbool voor het leven
Het is nu winter. Het gras ligt te wachten op de warme lentezon. De mollen hebben het blijkbaar naar hun zin, gezien het aantal zwarte plekken op de ingemaaide paden. Her en der zijn brandnetels blijven staan om insecten een kans te geven. Bomen en struiken heffen hun kale takken op naar de hemel. Ze lijken levenloos. Maar straks in de lente zullen zij zich ongetwijfeld opnieuw op prachtige wijze manifesteren. Zo staat PuurOord door de seizoenen heen telkens weer symbool voor het leven zelf: soms koud, kil en onherbergzaam. Dan weer toegankelijk, warm, uitbundig en nieuw. De families die hun overleden dierbaren reeds nu op PuurOord gedenken, zeggen dat ze dit er inderdaad zo ervaren. Zij vinden het fijn een plek te hebben gevonden die bij hen en hun overleden dierbare past. Waar ze naar toe kunnen gaan, kunnen wandelen, zitten en gedenken. Waar ze troost vinden, zelfs tijdens de lange, donkere winter. En hoopvol kunnen uitzien naar de nieuwe lente.

Meer informatie
Informatie is te vinden op www.puuroord.nl. Natuurlijk kunt u ook bellen: 06 37 45 61 63.

Meer berichten