Recept: Mosselen op z’n Italiaans
AlgemeenGeniet van een smaakvolle twist op klassieke mosselen met dit heerlijke recept voor mosselen op z’n Italiaans. Begin met een flinke scheut olijfolie in de koekenpan. Hierin de gesneden ui en knoflookteentjes glazig bakken. Daarbij de paprika’s en peper toevoegen. Alles even flink aanbakken en een pakje gezeefde tomaten toevoegen. Dit alles op smaak brengen met zout en scheutje zoetstof (Natrena) en eventueel zwarte peper. Tot slot de gesneden tomatenblokjes erbij in.
Bereiding van de mosselen: Pak wederom een grote koekenpan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Hierin de mosselen op hoog vuur bakken. Regelmatig omschudden, zodat de mosselen van alle kanten verwarmd worden. Even een groot deksel op de pan, zodat ze tevens een beetje “gaar” kunnen stomen. Als de mosselen allemaal geopend zijn, deze in een grote schaal overdoen. Hierover de tomaten/groentensaus gieten en alles een beetje husselen, zodat de saus zich mooi verdeeld in de geopende mosselen.
Dit gerecht is heerlijk te serveren met stokbrood en kruidenboter!
Ingrediënten:
- mosselen
- ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- verse peper
- paar tomaten in blokjes