Afbeelding

Digisterker

Algemeen

OLDENZAAL - Steeds vaker moeten we overheidszaken online regelen. Maar niet iedereen weet hoe je daar gebruik van kunt maken. Ik ben zelf nog redelijk digitaal vaardig, maar constateer ook dat ik mij na het volgen van de cursus Digisterker zekerder voel.

Wanneer ik nu op zoek ben naar informatie van de overheid en met de overheid zaken wil regelen, dan gaat het mij nu beter af nu ik de cursus Digisterker heb gevolgd. Er zijn algemene zoek momenten, dan heb je geen DigiD nodig, maar zoek je persoonlijke informatie dan heb je wel een DigiD nodig. De cursusbegeleiders helpen iedereen op weg. Voor mij waren dat Trudy en Henny; twee Oldenzaalse vrijwilligers, die ons op een rustige en begrijpelijke wijze de kennis hebben bijgebracht en de vaardigheden hebben aangeleerd. 

In het leslokaal kregen we een duidelijke, begrijpelijke uitleg. Aan de hand van een gratis werkboek van meer dan 265 pagina’s zijn we door de leerstof gewandeld. Hoe om te gaan met de digitale overheid. Een verhuizing doorgeven, een rijbewijs aanvragen, het indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Het zijn voorbeelden van overheidszaken die men tegenwoordig online moet kunnen regelen. Ook kunt u te maken krijgen met de Berichtenbox van de overheid en met begrippen als zorgtoeslag en regelhulp. En wist u dat u rekeningen bij uw zorgverzekeraar alleen nog kunt inzien als u met een DigiD werkt?

In samenwerking met SeniorWeb geeft Bibliotheek Oldenzaal deze cursus Digisterker. Ook in andere gemeenten is deze via de bibliotheken te volgen. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten waarin in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding kennis en vaardigheden worden aangereikt. Laat u niet afsluiten - en zeker niet buitensluiten, het wordt u zomaar aangereikt, dus volg de cursus wanneer uw vaardigheden nog niet op peil zijn. Stap dus een keer binnen bij uw eigen bibliotheek of bekijk het cursusaanbod op hun website. Dit is bijvoorbeeld voor Oldenzaal: www.bibliotheekoldenzaal.nl 

Afbeelding
Alleen familie! 13 mrt., 12:50
Afbeelding
Saskraam Kringloop 12 mrt., 18:47
Afbeelding
Treinreis voor Denkend aan Zwitserland 12 mrt., 11:46
Afbeelding
Veilig laden 11 mrt., 16:42
Afbeelding
Enschede Energie, lokale duurzame energie van en voor ons allemaal 11 mrt., 08:38
Afbeelding
Noaberboeren Het Lankheet 10 mrt., 19:35
Afbeelding
Food for Happy Ageing (8) 10 mrt., 12:32
Afbeelding
Van start met een nieuwe creatieve hobby! 9 mrt., 18:29