Beste lezers,


Voor u ligt weer de eerste Hart van Senioren van 2023. Na het bewogen jaar wat we collectief achter de rug hebben, hopen we uiteraard dat 2023 voor iedereen iets positiever zal verlopen. Met hopelijk straks weer vrede in Oekraïne, stabilisatie van de hoge prijzen en uiteraard volop gelegenheid om te genieten van de mooie dingen in het leven. Dat het leven fragiel kan zijn bleek wel begin deze maand door de aardbeving in Turkije en Syrië die een groot aantal levens eiste. Ook wij als redactie leven uiteraard mee met zowel de slachtoffers daar als hun familie hier.

Het leven gaat hoe dan ook verder; genieten van de mooie momenten en zin geven aan het bestaan blijven ook in 2023 belangrijke speerpunten voor ons allemaal. In Hart van Senioren benadrukken we graag de mooie kanten van het ouder worden; de wijsheid en levenservaring die je kunt delen met anderen, de vrijheid die je krijgt om je eigen passies verder te ontwikkelen. Tijd om te genieten van kunst en cultuur. En uiteraard de geneugten van een liefdevolle, brede kring van familie en kennissen. 

In deze editie van Hart van Senioren schenken we aandacht aan diverse thema's. Zoals de nieuwe theatervoorstelling van Huub Stapel over het thema familie, maar ook een boeiend interview met Diet Gerritsen - sopraan, actrice en een creatieve duizendpoot. Iemand die goed gebruik maakt van een brede gereedschapskist aan talent en levenservaring. Verder kijken we naar het belang van onze digitale vaardigheden, de leuke uitjes die er mogelijk zijn en... nog veel meer.

Wat 2023 ons ook brengt, we hopen dat u veel mooie dagen voor u heeft om van te genieten. Op naar een mooi nieuw jaar!

Redactie Hart van Senioren