"Samen maken we Overijssel groener, mooier en gezonder, niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst. Veel dank!"
"Samen maken we Overijssel groener, mooier en gezonder, niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst. Veel dank!" Foto: Ben Vulkers

Elke vierkante meter telt!

“Beste lezer, in deze tijd genieten we meer dan ooit van de natuur, vaak dichtbij huis. Ook in Twente is heel veel bijzondere natuur te ontdekken. Prachtige bossen, het coulissenlandschap, indrukwekkende landgoederen en vele bijzondere planten en dieren. Dit allemaal binnen een half uur wandelen, fietsen of rijden. De provincie Overijssel is uniek en zeer afwisselend. Maar, het kenmerkende streekeigen landschap en de bijzondere natuur zijn niet vanzelfsprekend en staan onder druk. Daarom zetten wij ons als zelfstandige stichting al ruim 90 jaar met succes in voor de aankoop, bescherming en beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en erfgoed. 

Ruim 9.000 inwoners van de provincie vormen een brede beweging die ons werk steunt als donateur.  Daar zijn wij dankbaar voor. Daarnaast hopen wij onze achterban te kunnen vergroten en dat u ons werk nu en in de toekomst wil blijven steunen. Want wat is er mooier dan samenwerken aan de bescherming, ontwikkeling en het beheer van bijzondere natuur en het streekeigen landschap van ons Overijssel? 

Uw bijdrage telt!

Wat doen we met uw bijdrage? Veel! We maken natuurterreinen klimaatbestendiger. We realiseren samen met inwoners natuurvriendelijke erven voor soorten als de steenuil, boerenzwaluw en grauwe vliegenvanger. We werken met vrijwilligers aan het landschap en zorgen voor passend gereedschap. We zorgen voor meer bloemenweides. We adviseren over erfgoed en we halen verhalen op om te kunnen vertellen over het landschap, de mensen, flora en fauna. Waar mogelijk samen met andere Overijsselaars. Voel je er ook voor om hier concreet aan bij te dragen en donateur te worden? Steun dan voor slechts €2,- per maand. Kijk op: www.landschapoverijssel.nl/help-mee.

 

Afbeelding