Afbeelding

Maak kennis met het Wandelnetwerk Twente

Algemeen

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente, met maar liefst 6.000 kilometer aan wandelmogelijkheden. Toch blijven we ons best doen om het nog mooier te maken, door het wandelnetwerk continue te ontwikkelen. Met bijvoorbeeld nieuwe themaroutes. 

Ga op eigen gemak op pad met het Twents Blokje Om. Deze routes bestaan maar liefst uit 300 kilometer aaneengesloten wandelplezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het ‘blokje om’ lopen. In een weekend, als dagtocht of maak er een wandelvakantie van met de nieuwe wandelarrangementen. Bekijk www.visittwente.nl voor meer informatie. Onderstaande routes zijn onderdeel van het Twents Blokje Om. 

Essenroute
De Essenroute voert je in ruim 70 kilometer langs tal van deze glooiende velden. Laat je verrassen door het afwisselend landschap, over kleine paadjes en rustige zandwegen.

Stuwwalroute
Deze wandeltocht voert je in ruim 54 kilometer over de stuwwal van Twente. De route loopt door de verschillende landschappen die Twente rijk is, langs stuwwallen en via onder andere de Kuiperberg en de Tankenberg in de richting van Hanzestad Oldenzaal.

Trambaanroute
Deze korte wandeltocht van 15 kilometer is de perfecte wandeling voor een mooie herfstdag. De route loopt van Denekamp naar Oldenzaal, grotendeels over het traject van de vroegere trambaan.

Smokkelroute
Deze route van 64 kilometer door het grensgebied met Duitsland is een echte smokkelroute. Je waant je namelijk een échte smokkelaar als je langs de grenspalen en oude commiezenhutten komt. In de winter komt de tocht helemaal tot zijn recht.

Boeskoolroute
Deze stadswandeling van 36 kilometer maakt een rondje over de grens of ‘loak’ van Oldenzaal. Hoewel je altijd dicht bij de stad Oldenzaal loopt, ontdek je prachtige stukken natuur en de Twentse ‘bergen’. Geen moment voelt het alsof je hemelsbreed zo dicht bij de stad bent terwijl je wandelt door de Twentse natuur.

Meer weten? Kijk op www.visittwente.nl

Afbeelding
Afbeelding