Kennisfestival Twente Beter bij Hazemeijer

Enschede/Hengelo - Op donderdag 8 september vindt het eerste kennisfestival plaats van Twente Beter. Tijdens het festival staat de transformatie in de zorg centraal die nodig is om de gezondheid en kwaliteit van leven van Twentenaren te verbeteren. Het festival biedt inspiratie aan professionals en burgers die in hun dagelijkse praktijk betrokken zijn bij initiatieven op het gebied van zorg en ondersteuning. 

Twente Beter is een netwerk van organisaties binnen de zorg, sociaal domein en financiers die gezamenlijk aan de slag willen met de transformatie van zorg en ondersteuning. ''Deze transformatie is nodig om in de toekomst meer gezondheid voor en door burgers in Twente te realiseren. In 2020 ondertekenden zij een gezamenlijke regiovisie ‘Twente Beter’ waarin meer gezondheid voor en door de Twentse burgers centraal staat. Deze regiovisie laat zien hoe we de Twentse zorg in de toekomst toegankelijk, goed en betaalbaar kunnen houden. Twente nog gezonder maken kan alleen als we nóg meer gaan samenwerken tussen burgers, zorgaanbieders, verzekeraars, zorgkantoor en gemeenten'', aldus Twente Beter.

Het festival, met lezingen, workshops en een informatiemarkt, vindt plaats bij Hazemeijer in Hengelo en er is keuze uit twee dagdelen, van 13.30 tot17.30 uur of van 18.00 tot 22.00 uur. 

Meer informatie via www.twentebeterkennisfestival.nl.