ERC'69 helpt studenten met mentale problemen

Enschede - Rugbyclub ERC'69 organiseert een gratis programma van twaalf weken voor studenten die last hebben (gehad) van de coronapandemie.
Het gaat om wekelijkse rugby- en fitnesstrainingen, voedingscoaching van een diëtist en de kracht van teamwork en verbondenheid.

Rugby Fit is een programma voor studenten en wordt gefinancierd door de gemeente. De mentale gezondheid van studenten heeft te lijden onder de gevolgen van de pandemie en de lockdowns. Cees Jansen, huisarts van de Campus, slaat alarm. “Het gaat om psychosomatische klachten, zoals buikpijn, darmklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, angst, studiestress en eenzaamheid.”

Met het programma worden studenten geholpen fysieke en mentale kracht op te bouwen. "Rugby is een zware sport, maar fair en vereist een hoge mate van fitheid, teamwork en fysieke en mentale kracht. Ook staat discipline, respect en tolerantie bij ons hoog in het vaandel. Door de verschillende posities op het veld is de sport geschikt voor jong, oud, klein en groot'', aldus ERC. Het programma start na de vakantie. Zie www.erc69.nl/rugbyfit.