Plan maakt 120 woningen op Ledeboer mogelijk

Enschede - Een nieuw bestemmingsplan moet ongeveer 120 woningen op Ledeboer mogelijk maken. Ons Huis en Dura Vermeer Bouw Hengelo ontwikkelen en bouwen samen ongeveer 120 woningen op Ledeboer, naast het stadscentrum, tussen de Ledeboerstraat en de Spelbergweg. De gemeente, Ons Huis en Dura Vermeer zijn de partners die van de locatie een stadspark maken. Start van de bouw staat gepland in 2022.

Ledeboer wordt een nieuwe kwalitatief hoogwaardige woonbuurt die plaats biedt aan circa 52 sociale huurwoningen (38 appartementen en 14 beneden- en bovenwoningen), 60 koopappartementen en 8 koopwoningen. 

Het concept en de omgeving stimuleren diversiteit en ontmoeten door bijvoorbeeld een centrale binnentuin en verschillende in woningen. Er komen bijzondere bomen, bijzondere entrees en het wordt hernieuwd samenleven, noaberschap. Wethouder Jeroen Diepemaat: "Door Ledeboer wordt er een substantieel en gevarieerd woningaanbod toegevoegd in het centrum. Het is daarnaast het eerste project in de Boulevardzone waar de schop volgend jaar de grond in gaat.”

Ook Yolanda Winkelhorst van Ons Huis is blij: "Het wordt een aantrekkelijk woongebied met aardgasloze en bijna energieneutrale woningen voor verschillende doelgroepen, maar met name 1- en 2- persoonshuishoudens.''