Steekproef gevaarlijke opslag in Enschede-West

Enschede - Tijdens een gezamenlijke actie van de gemeente en de politie is 500 kilogram illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in garageboxen in de wijk Boswinkel, aan de Burgemeester Jacobsstraat en de Ypkemeulestraat.
In een steekproef van 36 garageboxen werd in zeven verschillende boxen illegale opslag vastgesteld. Behalve vuurwerk zijn ook attributen voor het telen van hennep aangetroffen. Verder is een scooter met een vals kenteken in beslag genomen.

Volgens de politie en de gemeente is dit een grote vangst van explosief vuurwerk. Zou dit kaliber vuurwerk ontploffen, dan heeft dit verwoestende gevolgen voor de omgeving. Het vuurwerk is veilig afgevoerd. De politie en de gemeente ondernemen vervolgstappen.

Wethouder Jurgen van Houdt is onder de indruk de vondst. "Het gaat hier om vuurwerk van de zwaarste categorie, eigenlijk explosieven. We hebben met deze actie een aantal gevaarlijke situaties voor inwoners beëindigd. We zien dat garageboxen in woonwijken duidelijk een risicovolle blinde vlek zijn voor gevaarlijke opslag. Het mag overduidelijk zijn: vuurwerk en ook lachgas horen niet thuis of in de garagebox, dat is veel te gevaarlijk voor jezelf en je mede-inwoners. Wij gaan dan ook door met dit soort steekproeven, ook elders in onze stad.”

Boa's gaven de omwonenden informatie.