Nieuwe 'school' voor leraren

Enschede - De lerarenopleidingen van Universiteit Twente, Hogeschool Windesheim en schoolbesturen Attendiz, Het Stedelijk Lyceum en De Waerdenborch slaan de handen ineen om te starten met een opleidingsschool.

Onder de naam PILOTS (Partnerschap Integraal Leraren Opleiden Twente en Salland) is al subsidie toegekend.
De opleidingsschool biedt toekomstige leraren de mogelijkheid een groot deel van hun opleiding in de schoolpraktijk te doen. Docenten van de betrokken scholen geven samen met de lerarenopleiders van de UT en Windesheim de opleiding vorm. Ook zijn ze betrokken bij de begeleiding en beoordeling.

Jan Volbers, directeur Kottenpark College: "Door jonge docenten op deze manier op te leiden en toe te rusten vergroten we de kansengelijkheid en inclusiviteit in het onderwijs. We werken samen aan het terugdringen van het lerarentekort, geven studenten een rijke leerervaring in het voortgezet onderwijs en leiden docenten op met speciale aandacht voor inclusief onderwijs.” Hanneke Mortier van Attendiz: "Uniek is de betrokkenheid van het speciaal onderwijs via Attendiz. Leraren in opleiding krijgen meer de kans ervaring op te doen in het begeleiden van leerlingen met bijzondere onderwijsbehoeftes.''