'Huiskamer' op het Bonhoeffer

Leerlingen van Bonhoeffer College Geessinkweg kunnen na schooltijd terecht in de nieuwe ‘Huiskamer’. ‘De Huiskamer’ is een plek in de school voor jongeren die na schooltijd op zoek zijn naar een rustige plek om huiswerk te maken, te ‘chillen’ of gewoon voor een praatje.

Enschede - Leerlingen blijven langer 'hangen' op het schoolplein, zegt Gerriska Floor-Mulder, locatiedirecteur Geessinkweg. "We merken dat deze groep leerlingen na schooltijd een plek nodig heeft voor een gesprek of extra ondersteuning bij schoolwerk. Of gewoon behoefte heeft aan een kop thee en wat aandacht. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die door omstandigheden thuis moeilijk huiswerk kunnen maken, die mantelzorger zijn en daar even uit willen of om jongeren die op zichzelf zijn aangewezen door scheiding van ouders.”
De Huiskamer is een investering in welbevinden. "In deze tijd van corona vinden wij het extra belangrijk om te investeren in het welbevinden van onze leerlingen'', aldus Floor-Mulder. De gemeente en Alifa steunen de voorziening.