Het duurt ongeveer anderhalve week voordat het zwembad helemaal gevuld is met water.
Het duurt ongeveer anderhalve week voordat het zwembad helemaal gevuld is met water.

Subtropisch zwembad Aquadrome: kraan open

ENSCHEDE - Het subtropisch zwembad Aquadrome van Sportaal is in maart getroffen door een lekkage. Binnen een dag stroomde 750 duizend liter water door het lek uit het bad. Nu wordt het bad weer gevuld.

''Het was een raar gezicht de afgelopen periode, een leeg bad en mensen die op de bodem liepen'', vertelt Erik Kroeze, teamleider zwembaden van Sportaal.

De afgelopen periode is er hard gewerkt om het bad weer operationeel te maken. Vorige week is de kraan open gezet en sindsdien stijgt het niveau langzaam. Het bad vullen neemt ongeveer anderhalve week in beslag. Naar verwachting zal eind van de week het bad op het gewenste niveau zijn en vervolgens wordt het water verwarmd.

Sinds de opening is de temperatuur in het zwembad niet zo laag geweest. ''Dit komt doordat de luchtbehandeling nog niet aan staat en de hal de temperatuur van het water aanneemt dat nu ongeveer 10 graden is'', duidt de teamleider.

Het water is gevuld met leidingwater en wordt de komende periode op temperatuur gebracht zodat er weer een subtropisch klimaat ontstaat. Naar verwachting is het bad begin september weer toegankelijk voor publiek.


Bad vullen met leidingwater duurt ander- halve week

Als het bad is gevuld met water, moet het nog op de juiste temperatuur worden gebracht.
zwemmen