Aspen blijft op initiatief van ondernemer gesloten

Enschede - Club Aspen Valley blijft voorlopig dicht. “Het is op dit moment nog onvoldoende duidelijk hoe de grote clusterbesmetting is ontstaan. Feit is dat we te maken hebben met bijna 200 besmettingen, maar het is belangrijk dat we achterhalen hoe dit heeft kunnen ontstaan”, zegt burgemeester Onno van Veldhuizen. “Het is goed dat de ondernemer uit voorzorg dat deel van zijn bedrijf gesloten heeft. Dat geeft tijd om uit te zoeken wat de oorzaak kan zijn geweest”.
De burgemeester wil niet vooruit lopen op de uitkomsten van de onderzoeken die nu lopen. “De GGD is bezig met het bron- en contactonderzoek, waaraan de ondernemer volop medewerking verleent. Zolang dat niet is afgerond past het niet om voorbarige conclusies te trekken.”

De ondernemer had, voorafgaand aan de openstelling op zaterdag 26 juni, een uitgebreid plan van aanpak opgesteld, inclusief verscherpte toegangscontrole en extra beveiligingsmensen. "Op de bewuste zaterdagavond zijn er geen ongeregeldheden geconstateerd waardoor Handhaving of Politie in actie moest komen. We zijn net als iedereen enorm geschrokken en nemen deze zaak hoog op. Sinds medio vorige week zijn we in gesprek met alle betrokken partijen om te kijken waar het mis is gegaan. Zodra daarover meer duidelijkheid ontstaat, kunnen we passende maatregelen nemen. Voor nu is voorzichtigheid geboden.”