Buurtbus 505 rijdr weer in Enschede (Foto: Robert Oosterbroek)
Buurtbus 505 rijdr weer in Enschede (Foto: Robert Oosterbroek)

Kort nieuws

Buurtbus

Enschede - Buurtbus 505 rijdt weer in Enschede. Buurtbus 508 gaat per 23 augustus weer de weg op. De bussen zijn dankzij enkele technische aanpassingen coronaproof ingericht en de vrijwillige buurtbuschauffeurs zijn enthousiast om weer de weg op te gaan. De buurtbus heeft in verband met corona meer dan een jaar aan de kant gestaan. Nu is er een kuchscherm geplaatst bij de chauffeurscabine en is er een extra dakventilator.

Speeltuin

Enschede - De zuiderspeeltuin zoekt jongelui voor een maatschappelijke stage. Willem Rosier: "Veel jongelui zitten met het probleem dat ze geen maatschappelijke stage kunnen lopen vanwege corona. Wij hebben nog tien jongelui nodig in de week van 9 tot en met 13 augustus'' AAnmelden via 0534219584 of 0654292550.

Sonrise

Enschede - In de week van 12 tot en met 16 juli komt er weer een sportteam van Athletes in Action naar het Acaciaplantsoen voor sport- en spelactiviteiten. Elke dag van 14.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Op de woensdag is het op het speelveld bij De Groene Boog, zo meldt Jaap van Tilburg. "Kinderen en jongeren gaan dan samen lekker voetballen, volleyballen, basketballen en spelletjes doen. In de pauze is er wat lekkers en drinken. Dan wordt er ook een leuk toneelstukje gehouden.'' Sonrise wordt georganiseerd door de Evangelische Gemeente Enschede aan de Heidestraat, 

Expositie

Enschede - Als alternatief voor hun maatschappelijke stage hielpen 670 leerlingen uit leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs mee om Enschede zwerfafval en mondkapjesvrij te maken. Van deze opruimacties zijn door fotograaf Annabel Jeuring foto’s gemaakt. In de eerste week van juli t/m midden augustus zijn deze foto’s in de etalage te bewonderen van het voormalige gebouw van het Werkplein aan de Korte Hengelosestraat 1 in Enschede.

Zomerschaken

Enschede - Schaakvereniging Max Euwe is met de zomercompetitie begionnen. "Tot en met 17 augustus kan je bij schaakvereniging Max Euwe elke dinsdagavond schaken. Plaats van handeling is het wijkcentrum 't Ni-je Terphoes aan de Noordhollandstraat 4. We beginnen om 20.15 uur (aanmelden aan de zaal tot 20.00 uur).. Je mag zo vaak komen als je wilt. Ook gasten zijn weer van harte welkom. Meedoen kost niets'', aldus Vincent Vleeming.






Kort