Afbeelding
Foto:

Uitvoering en vaardigheden

UITVOERING/VAARDIGHEDEN - Voor de uitvoering van iets heb je natuurlijk ook bepaalde vaardigheden nodig. Dus bijvoorbeeld voor het schrijven over specifieke onderwerpen, moet je wel goed kunnen schrijven.

Een schrijfvaardigheid is niet het enigste dat je nodig heb als je bij een krant werkt. Er zijn veel verschillende vaardigheden die belangrijk zijn bij dit specifieke van. Al deze vaardigen moet je ook nog op een goede manier uitvoeren. Vaardigheden zoals communicatie, creativiteit, flexibiliteit, omgaan met kritiek en dergelijk. Veel van deze vaardigheden zijn niet alleen belangrijk voor het schrijven, maar ook voor het omgaan met medewerkers en/of klanten.

Belangrijk
Een belangrijke vaardigheid die ik graag beter wou uitvoeren was het omgaan met kritiek/feedback. Dit was dan ook een van mijn leerdoelen. In de loop van mijn stage ben ik daar ook veel beter mee omgegaan, dit komt omdat ik nu veel beter het positieve er van inzien. Het positieve er van is namelijk dat feedback juist goed is en dat het je werk verbeterd.

Vaardigheden
Het is dus wel eigenlijk belangrijk om bepaalde vaardigheden onder de knie te hebben voor deze opleiding of dit werkveld. Niet alleen voor jezelf en het werk dat je doet, maar ook voor het bedrijf zelf. Daarom is samenwerken ook een vaardigheid die je moet beschikken, want bij het bedrijf waar ik stage loop is het een klein team. Je moet dus wel met zijn allen goed kunnen samenwerken, om uiteindelijk een goed eindproduct op te leveren, namelijk de verschillende kranten.

Conclusie
De vaardigheden die ik voornamelijk nodig had om goed te functioneren in het bedrijf was dan natuurlijk een schrijfvaardigheid. Mijn schrijfvaardigheid heb ik in de loop van mijn stageperiode goed kunnen uitvoeren. Ook komt dit omdat ik meer een systeem kreeg in mijn werkproces. Een vaardigheid zoals communicatie was ook heel belangrijk, omdat je bijvoorbeeld door slechte communicatie met de klant het kan mislopen.