Afbeelding
Foto:

Functioneren stage bedrijf

FUNCTIONEREN - Hoe functioneer ik in mijn stagebedrijf? En hoe is het in de loop van de periode veranderd? Dit zijn een paar vragen die ik hierin ga beantwoorden.

In het begin van mijn stageperiode was het natuurlijk eerst allemaal even wennen. Voor het eerst bij een bedrijf, helemaal nieuw. Je zal wel kunnen zeggen dat ik het redelijk eng vond. Toch is het allemaal goed uitgepakt. Na enkele dagen had ik helemaal mijn plekje gevonden, letterlijk en figuurlijk zal je het wel kunnen noemen. Dit komt namelijk omdat ze in de derde week van mei zijn verhuisd naar een hele andere vestiging.

Functioneren
Nadat ik mijn plek pas helemaal had gevonden is het functioneren in het bedrijf ook er op vooruit gegaan. Met het functioneren in het bedrijf bedoel ik dan ook dat ik gewoon volledige werkdagen maakte, ik werkte mee aan de krant, ik gaf hulp wanneer dat nodig was. Ik denk dat het functioneren het mij ook zo goed af ging, omdat ik het heel erg naar mijn zin heb gehad. Het naar je zin hebben is natuurlijk ook belangrijk in het werk dat je doet. Omdat ik het leuk vond wat ik deed op mijn stage, was ik er in mijn vrije tijd ook nog mee bezig. Ik heb bijvoorbeeld in mijn zomervakantie nog enkele dagen gewerkt en zo het bedrijf enkele dingen wat gemakkelijker gemaakt.

Einde stageperiode
Aan het einde van mijn stageperiode werd ik ook niet meer zozeer gezien als 'de stagiaire', maar echt als een medewerker van het bedrijf. Dat ik goed functioneerde in het bedrijf, was ook wel te merken aan de klanten waar ze mij naar toe namen. Bij veel klanten waar ik langs ben geweest met een medewerken, waren ook de grootste klanten die het bedrijf had. Dat zegt daarom ook wel genoeg over hoe het bedrijf zich over mij voelde en hoe ik het deed in het bedrijf. Ik er achter gekomen dat het goed functioneren in welk bedrijf dan ook, het meest te maken met op de goede plek zitten.