Afbeelding
Foto:

Mijn ambities

AMBITIES - Wat zijn mijn ambities nu precies? Wil ik later bij een krant gaan werken of wil ik toch iets anders gaan doen. Hierin vertel ik mijn ambities.

Als eerste wil ik zeggen dat mijn stage bij DWF mediamakers zeer leerzaam was. Ik heb veel geleerd over hoe een krant nou precies wordt gemaakt en de stress die er bijkomt. Toch weet ik niet als mijn passie daadwerkelijk bij de krant ligt.

Twijfelen
Ik heb veel ambities als het gaat om wat ik nog allemaal zou willen doen en bereiken. Als ik deze studie heb afgerond zou ik graag een hbo studie gaan volgen, zelf zit ik nog te twijfelen tussen Engels literatuur of toch journalistiek. Hoe dan ook ik zou graag door willen studeren of althans het proberen ervan. Mijn passie ligt wel bij het schrijven, dit zou ik dan ook graag voort willen zetten.

Droom
Mijn ultieme droom/ambitie is dan ook werken bij een tijdschrift, maar niet zo maar een tijdschrift. Het liefst is het een mode tijdschrift en als tussen modetijdschriften een keuze moet maken wil ik het liefst bij Vogue werken. Natuurlijk weet ik dat ik hierin voor mezelf de lat wel heel hoog heb gelegd, maar dromen kan altijd. Daarom zou ik bij mijn volgende stage de lat iets hoger wil leggen. Daarmee bedoel ik iets in de richting van een tijdschrift dat meer mijn "smaak" is.

Vervolg opleiding
Zoals ik al eerder heb vermeld twijfel ik tussen welke vervolg/hbo studie zou willen volgen. Journalistiek lijkt misschien de logische stap om te doen, omdat het meer aansluit aan de opleiding die ik nu volg. Toch heb ik ook een zwak voor de taal Engels. Ik vind Engels een mooiere taal dan het Nederlands. Ik weet niet zeker als ik bewust een studie Engels literatuur wil volgen of als ik een jaar naar het buitenland wil om de taal meer onder de knie te krijgen. Hoe dan ook als ik toch kies voor Engels literatuur zou ik het graag wel later toepassen met redactie.

Conclusie
Eigenlijk komt het er op neer dat ik veel ambities/dromen heb op het vlak van wat ik later wil worden of nog wil bereiken. Krijg ik het voor elkaar om deze allemaal te bereiken? Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven, maar een ding is het zeker en dat is dat ik het sowieso ga proberen.

,