Afbeelding
Foto:

Mijn werkproces

WERKPROCES - Mijn werkproces is redelijk veranderd tijdens mijn stage. Hierin wil ik gaan vertellen wat de verandering is en hoe dat mijn werkproces heeft verbeterd.

Voor mijn stage had ik niet zo zeer een werkproces. Ik deed vaak alles in een keer of ik deed het op het laatste moment. Tijdens mijn stage is het mij zeker opgevallen dat een werkproces wel heel belangrijk is. Dit komt omdat ik mij op deze manier realiseerde als je een bepaald proces of een systeem hebt in wat je doet, het veel sneller en efficiƫnter gebeurd.

Manieren
Een werkproces kan je op allerlei verschillende manieren toepassen. Het ligt er ook aan wat je moet doen en welk proces je daar op het beste kunt toepassen. Voor de verschillende bezigheden die ik in het bedrijf deed, had ik dan ook andere processen. Als ik een artikel over iets moest schrijven, ging ik daar eerst informatie over op zoeken en hoe ik deze informatie kon toepassen op de juiste manier. Daarna begon ik met het schrijven van het artikel. De ene keer kwam dit langzaam op gang, terwijl het de andere keer heel snel klaar was. De reden waarom het de ene keer verschilde, was omdat ik dan informatie te kort had. Ik heb mij dus ook heel snel gerealiseerd dat genoeg informatie hebben over het bepaalde onderwerp zeer cruciaal is.

Proces
Vaak begon ik dus met als eerst informatie te zoeken over het onderwerp. Na die informatie ging ik aan de slag met het artikel. Op deze manier werd het artikel ook een stuk duidelijker voor de mensen, omdat het al een stuk duidelijker voor mij was. Als ik een interview moest afleggen ging ik eerst informatie over het bedrijf opzoeken en wat het bedrijf bezighield. Door de informatie over het bedrijf ging het houden van een interview een stuk makkelijker.

Conclusie
Mijn conclusie is dat mijn werkproces een stuk verbeterd is dan eerst, omdat ik nu alles in een logische volgorde doe. Ook heb ik ingezien hoe belangrijk het is om een bepaald systeem te hebben in wat je doet. Het was ook zeker een leerproces voor mij.