Afbeelding
Foto:

Mijn leerdoelen

LEERDOELEN - Voor dat ik begon met mijn stage heb ik eerste enkele leerdoelen voor mijzelf opgesteld. Ik heb geprobeerd om al deze leerdoelen te realiseren.

Iets wat ik voornamelijk het meest wou verbeteren is mijn manier van schrijven. Natuurlijk is dat een heel breed onderwerp, dus ik heb geprobeerd dat te verdelen in verschillende leerdoelen. Bij elk leerdoel heb ik geprobeerd om het op een zo'n SMART mogelijke manier te formuleren.

Leerdoel 1
Mijn eerste leerdoel is het afleren van te lange zinnen maken en eerder een punt zetten. Het komt nog al vaak voor dat mijn zinnen veel te lang zijn. Het moment dat mijn zinnen te lang zijn, is het ook vaak zo dat het niet prettig leesbaar is. Ik heb in de loop van mijn stageperiode vaak eerder een punt kunnen zetten. Het is meetbaar, omdat ik op de juiste manier nu de zinnen hanteer. Ik heb dit ook geleerd doordat het in het begin ook vaak werd gezegd op mijn stage dat een zin te lang was en zo heb ik uiteindelijk voldoende afgeleerd. Af en toe gaat dit nog wel eens mis, maar er zit wel een verbetering in en het komt minder vaak voor.
Leerdoel 2
Mijn tweede leerdoel is mijn spelling qua schrijven. Het kwam op school nog wel eens voor dat ik Twentse woorden/begrippen in mijn teksten gebruikte. Het kwam dan ook vaak voor dat mensen mijn teksten niet goed begrepen. Ik denk dat mijn schrijven wel een stuk is verbeterd qua spelling. Ik wil niet zeggen dat de spelling altijd even goed is, maar ik heb er zeker aan gewerkt doormiddel van feedback te vragen. Aan het spellen heb ik de afgelopen stageperiode hard aan gewerkt door te overleggen met mijn collega. Hierin ben ik spellingtechnisch verbeterd met het schrijven. Wel zit hier nog meer verbetering en ik hier verder aan werken.

Leerdoel 3
Binnen deze stage periode kan ik op een professionele manier een interview afnemen. Ik wist voor mijn stage wel een beetje hoe ik een interview moest afleggen, maar ik had soms nog al moeite met wat voor soort vragen ik het beste kon stellen. Ik heb hier aan gewerkt doormiddel van mee te luisteren hoe de hoofdredacteur een interview aflegde. Het verschil tussen mijn eerste interview en laatste interview dat ik heb gehouden zit duidelijk een verschil in. Ik voelde mij een stuk meer op gemak en was meer voorbereid tijdens de interviews.

Leerdoel 4
Ik kan aan het einde van mijn stageperiode geconcentreerd schrijven. Ik raakte snel duidelijke, dus graag wil ik mij meer focussen op het schrijven. Door het stage lopen bij DWF mediamakers realiseerde ik mij ook veel sneller dat het belangrijk is om geconcentreerd te zijn. Ik denk dat ik dit doel goed behaald heb, omdat ik kan mij beter concentreren op wat ik moet schrijven.

Leerdoel 5
Ik kan aan het einde van mijn stageperiode feedback ontvangen. Ik had vaak moeite met het incasseren van feedback, omdat ik het vaak op een negatieve manier opvatte. Ik heb hier aan gewerkt doormiddel van het niet als negativiteit te zien, maar als opbouwende kritiek wat mij verder kan helpen in de toekomst. Ik heb hier dan ook de afgelopen stage periode hard aan gewerkt, omdat het voor mij belangrijk was om juist het positieve er van in zien. Ik denk dat ik dit doel goed behaald heb, omdat ik nu luister naar de feedback en bijvoorbeeld mijn artikel met de gekregen feedback aan pas.

Afbeelding