Afbeelding
Foto:

De hoofdredacteur: Bjorn

REDACTIE - Tijdens mijn stage heb ik natuurlijk het meest te maken gehad met Bjorn. Bjorn is de hoofdredacteur van DWF mediamakers en hij heeft mij veel geleerd tijdens mijn stageperiode.

Al vanaf het begin van mijn stageperiode heeft Bjorn mij onder zijn hoede genomen. Hij heeft mij in eerste instantie geholpen met het leren van Pubble. Hier heeft hij mij de zo nodige informatie geleerd over het systeem en op welke manier ik, als in redactie, het systeem het handigst mogelijk kan gebruiken. Na dat ik eenmaal het systeem goed onder controle had, wat niet heel lang duurde, kon ik aan de slag met redactie werk. Het redactie werk begon redelijk simpel, namelijk persberichten naar goed leesbare artikelen maken. Deze plaatste ik dan altijd op de juiste website. Geleidelijk aan gaf Bjorn mij ook opdrachten waar ik echt zelfstandig artikelen moest gaan schrijven. Het eerste artikel dat ik zelf heb geschreven ging over "de dag tegen het roken en tabak". Bjorn kwam op het idee om hierover een artikel te schrijven, doormiddel van de site www.fijnedagen.nl. Op deze site kun je vinden welke dag en of week het is. Zoals je wel kunt merken haalt Bjorn overal onderwerpen en het nieuws vandaan.

Controle
Elke artikel dat ik helemaal had geschreven, hield Bjorn daar een controle rondje over. Op deze manier heeft hij mij ook heel veel geleerd over welke manier van schrijven het beste past bij het onderwerp. Dat klink misschien gek, maar bij bijvoorbeeld een zakelijk artikel moet de tekst ook zakelijker over komen dan bij een artikel dat over een dag van gaat.

Leerproces
Bjorn heeft mij veel geleerd over hoe ik mijn schrijfmanieren kon verbeteren of juist afleren. Als ik bijvoorbeeld in te lange zin in een tekst had staan hielp Bjorn mij dit te veranderen. Hij liet mij dan voorbeelden zien die ik konden en makkelijker leesbaar zouden zijn. Ook heeft Bjorn mij geleerd dat je het beste moeilijke woorden kunt vermijden. Zo kun je voorkomen dat mensen de tekst niet zullen begrijpen.