Afbeelding
Foto:

Content management systeem

Pubble
Het systeem genaamd Pubble is het software waar DWF Mediamakers al jaren mee werkt. Het systeem word eigenlijk bijna gebruikt voor alles. Denk hierbij aan de indeling van de kranten. Het publiceren van online kranten artikelen. Ook bevind zich in dit systeem alle klanten van het bedrijf. Deze staan netjes op een rij van het bedrijf DWF Mediamakers. Op deze manier kunnen ze hun klanten makkelijk terug vinden doormiddel van hun klantennummers en gegevens. Het systeem Pubble is dus eigenlijk multifunctioneel, omdat ze op deze manier alles kunnen bijhouden en ze kunnen de kranten er in maken.

Wordpress
De software wordpress wordt momenteel gebruikt voor het runnen van een website, namelijk de website van de autopaper. Tot op enkele maanden geleden gebruikten ze Wordpress ook voor het online zetten van de Hart van kranten, dit is tevens niet meer zo. Voor de Autopaper wordt nog wel steeds Wordpress gebruikt, dit komt omdat de Autopaper los van de andere kranten staat. De software is een gebruiksvriendelijk programma, waarbij aanpassingen op een makkelijke manier veranderd kunnen worden.

Conclusie
Deze twee Software worden dus eigenlijk voor de kranten gebruikt. Toch kan ik wel met zekerheid zeggen dat Pubble bij de krant een meer centraler plekje heeft dan Wordpress. Dit kom natuurlijk ook om het feit dat de autopaper maar een maandelijkse krant is en de Hart van kranten een wekelijkse krant.