Afbeelding
Foto:

Verschillende soorten software

SOFTWARE - Het bedrijf DWF Mediamakers gebruikt verschillende soorten software om haar producten te maken. De verschillende soorten software ga ik hier toelichten en om op deze manier een duidelijker beeld te schetsen hoe ze de software op verschillende manieren gebruiken.

Indesign
De meeste advertenties die er gemaakt worden in het bedrijf, worden allemaal met Indesign ontworpen en afgeleverd, daarnaast wordt het programma ook gebruikt voor de opmaak van de kranten pagina's. Om op deze manier kunnen dan de puntjes op de "i" worden gezet.

Photoshop
Naast artikelen in een krant, worden er natuurlijk ook veel verschillende foto's gebruikt. Het is meestal niet het geval dat de geleverde foto's van de klant de optimale kwaliteit bezit, daarom worden de foto's nog even snel bewerkt om het totaal plaatje van de krant net iets mooier te maken, waardoor het er ook een stuk proffesioneler uitziet. Ook wordt photoshop vaak gebruikt voor het "weghalen" of "toevoegen" iets. Hiermee bedoel dat ze in Photoshop bijvoorbeeld kentekens aanpassen en daarin de naam van het bedrijf in zetten.

Illustrator
Het programma illustrator wordt vooral gebruikt voor verschillende elementen die zich bevinden in de advertenties, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kleine illustraties of logo's. Deze kleine elementen kun je in dit programma perfect ontwerpen. Eigenlijk wordt over het algemeen veel van deze programma's gebruikt voor het maken van advertenties.