Afbeelding
Foto:

Hardware & Software

HARDWARE / SOFTWARE - Het bedrijf DWF Mediamakers gebruikt voornamelijk als hardware iMac. De computers verschillen van het bouwjaar 2009 t/m 2015. Op deze pagina vertel ik wat meer over de hardware en het software dat het bedrijf gebruikt en over de kwaliteitscontrole.

Je ziet duidelijk in het bedrijf naar voren komen, dat de grafische personen een vernieuwde iMac hebben,
dan de andere medewerkers in het bedrijf. Dat komt natuurlijk omdat ze heel veel verschillende grote
bewerkingsprogramma's nodig hebben om hun producten zo goed mogelijk te produceren. Deze programma's nemen daarom ook een groot opslagruimte in bezit. Er staan in totaal 12 iMacs op het kantoor, elke werknemer heeft zijn eigen iMac met zijn of haar eigen bestanden.

Printer
Naast de imac, wordt er door Petra ook gebruik gemaakt van het windows hardware. Hiermee regelt ze
voornamelijke het mailverkeer. Ze heeft dit omdat er meerdere mails zijn voor het bedrijf en op deze manier kan ze alles in de gaten houden, dus ze krijgt ook de mails van de studio, verkoop en de redactie. Als bedrijf kom je er natuurlijk niet alleen maar met computers. Ze beschikken ook over een printer, namelijk de konica minolta bizhub c224e. De printer gebruikt als software Macintosh OS X10.10. De printer wordt gebruikt voor administratie werk en voor de proefprintjes die worden gemaakt van bijvoorbeeld advertenties, dit is om te controleren of alles wel goed in elkaar steekt. Ook wordt de printer vaak gebruikt voor het inscannen van bepaalde documenten.

Telefoon
Naast de printer wordt er ook gebruik gemaakt van een telefoon hardware, namelijk yealink. Elke telefoon beschikt over een doorschakel functie. Petra regelt voornamelijk het telefoonverkeer, dus elke wanneer er wordt gebeld naar het kantoor toe is Petra de persoon die de telefoon oppakt. Natuurlijk is Petra niet altijd op het kantoor, dan schakelt de telefoon automatisch door naar de andere telefoons. De werknemers in het bedrijf hebben ook een "werk" telefoon, hierop zijn ze ook te bereiken. Op deze manier hoeven de klanten van het bedrijf niet altijd naar het hoofdkantoor te bellen, maar kunnen ze meteen de toegewezen persoon aan de lijn krijgen.