Afbeelding
Foto:

Beschrijving stage opdrachten

OPRDACHTEN - Op mijn stage heb ik mij natuurlijk grotendeels bezig gehouden met verschillende soorten opdrachten die bij mijn opleiding passen.

De opdrachten waren over het algemeen allemaal heel verschillend, ik moest of persberichten omzetten naar begrijp- een leesbare artikels, tevens ben ik ook een paar keer op stap geweest met zowel Petra als Stefan. Ik heb dan ook interviews gehouden met de desbetreffende persoon van het bedrijf.

Opdrachten
Als ik het zo vertel lijkt het er op dat mijn opdrachten relatief veel op elkaar leken, maar dit valt dus reuze mee aangezien elk persbericht of interview wel een andere insteek had. Natuurlijk zijn de bedrijven ook niet hetzelfde en leer je elke keer wat over verschillende soorten branches en bedrijven. Zo heb ik bijvoorbeeld een interview gehouden met een badkamerspecialist, maar ook met, zoals ze hem in de volksmond noemen, de wonderdokter van Hengelo. Door het verschil van bedrijven, leerde ik ook om uit de juiste manier vragen te stellen betreft het onderwerp.

Websites
Ook heb ik mij veel bezig gehouden met de website van de verschillende kranten. Elke editie "hart van" krant heeft zijn eigen aparte website. De websites van de kranten bestaan nog niet zo heel lang. In februari/maart afgelopen jaar zijn ze voor het eerst online gegaan. De manier waarop ik mij hier mee bezig hield, was het plaatsen van berichten op de verschillende websites en ik zette tevens elke week ook de kranten online. Wat ik met online bedoel, is dat elke artikel dat in de krant stond ook op de website werd gezet. Dus een artikel die in de "Hart van Rijssen" staat, wordt ook op de website van Hart van Rijssen gezet. De berichten die op de websites terechtkwamen, verschenen ook op de Facebook en Twitter pagina. Het online zetten gebeurt ook in het systeem Pubble.

Autopaper
De autopaper heeft ook zijn eigen website, deze staat geheel los van de andere websites of kranten. De autopaper zette ik ook elke maand online, dit was tevens wel meer werk dan de andere kranten die online moesten. Dit komt omdat de Autopaper online wordt gezet via wordpress.