Fase 4: Pagina's aanpassen

PAGINA'S AANPASSEN - Al eenmaal alle artikelen en advertenties zijn verwerkt op de pagina's in de kranten. Dan worden alle pagina's handmatig aangepast door de de studie. De kranten worden gemaakt in het systeem Pubble.

Handmatig aanpassen
Het komt ook voornamelijk vaak voor dat er nog grote fouten in de pagina's zitten die bij de hoofdredacteur niet zo snel opvallen. dit komt omdat Bjorn hier simpelweg niet gespecialiseerd in is. Daarom past de studio alle pagina's handmatig aan in het software programma Adobe Indesign, zodat alle kranten pagina's prettig zijn om te lezen.

Veel werk
De pagina's handmatig aanpassen is natuurlijk al een hele klus op zich. De tijd dat ze hiervoor nodig hebben is ook veel. Meestal wordt er wel zo'n anderhalve dag aan besteed. Deze anderhalve dag geldt ook nog is alleen maar voor de "normale" krant zonder de speciale edities en/of thema's. Als de tijd van de Autopaper dan ook weer is aangebroken, neemt de drukte nog meer toe. Er moeten dan nog meer pagina's worden aangepast en het loopt dan wel eens uit. Het kan dan wel eens zo zijn dat de krant pas rond 8 's avonds af is.