Fase 3: Kranten vullen

KRANT VULLEN - Als er voldoende artikelen/advertenties beschikbaar zijn, dan is het de bedoeling om de krant te gaan vullen.

De krant vullen wordt grotendeels uitgevoerd door Bjorn en een deel gebeurt door Han. Han is de hoofdredacteur van de "Hart van Almelo". Han vult dus een aantal pagina's van de "Hart van Almelo". Hierdoor geeft Han ondersteuning aan Bjorn, die daarnaast alle andere kranten moeten gaan vullen. Bjorn zorgt ervoor dat de artikelen in de goede edities van de kranten komen te staan, daarvoor moet hij met de artikelen gaan "puzzelen", waardoor alles perfect in de krant past en er voor elk artikel en advertentie plaats is.
Puzzelwerk
Het vullen van de krant lijkt misschien makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Het is namelijk elke week weer een grote puzzel die goed, maar ook op een logische volgorde moeten worden ingevuld. Vaak komt het voor dat Bjorn alles in de krant heeft gevuld qua redactionele artikelen je zou dan haast denken dat de krant zo goed als af is, maar dit blijkt niet altijd het geval. Vaak wordt er op het laatste moment nog wel eens gebeld dat er aanpassingen moeten worden gemaakt. Deze aanpassingen kunnen van alles zijn, zoals artikelen die naar een andere pagina moeten, advertenties die er opeens bijkomen en stukjes die op het allerlaatste moment worden gestuurd.