Fase 2: Advertenties

ADVERTENTIES - Naast artikelen moeten er natuurlijk ook advertenties worden gemaakt voor de krant, want daar haalt het bedrijf namelijk de kosten van de kranten uit.

De redactie in de krant is helemaal gratis. Wanneer een bedrijf een advertentie koopt, kunnen ze daar een gratis een stukje redactie bij krijgen. Dit is natuurlijk voor een bedrijf een hele goed deal, aangezien ze op deze manier hun bedrijf nog meer kunnen presenteren.

Advertenties
De advertenties worden opgemaakt door de grafisch vormgever van het bedrijf, beter bekend als Stefan Egberink. Elke klant heeft zijn eigen wensen, waardoor natuurlijk de style en de formaten verschillend zijn. De hoeveelheid advertenties die Stefan maakt is heel veel, dit komt vooral ook omdat hij het helemaal in zijn eentje moet doen. Natuurlijk zoals eerder al gezegd verschilt dit wel ongeveer elke week, aangezien het dus de ene er een stuk meer advertenties zijn verkocht dan de andere week. Momenteel is er ook een mediavormgeving stagiaire aanwezig, genaamd Lynet. Lynet houdt zich ook bezig met het maken van advertenties die door Stefan worden toegestuurd.

Advertenties maken
Het maken van advertenties kan op meerdere manieren. Stefan krijgt bijvoorbeeld al een advertentie toegestuurd die moet worden aangepast met de wensen van de klant of Stefan krijgt een idee toegestuurd en dan moet hij zelf maar iets in elkaar zetten. Stefan kan ook op meerdere manier worden benaderd om een advertentie te maken. Vaak is het zo dat de verkopers een advertentie hebben verkocht en die moet Stefan dan maken. Toch kan het ook zo zijn dat een bedrijf Stefan zelf belt voor het maken van een advertentie.