Fase 1: Redactie

REDACTIE - De hoofd redacteur, beter bekend als Bjorn, ontvangt een stukje tekst van een klant of hij zoekt zelf nieuws dat interessant is.

Van het stukje tekst wordt er door de redacteur een mooi samengevat artikel van gemaakt, waardoor het gelijk een stuk prettiger is om te lezen. Deze handeling voert die bij elke krant talloze keren uit, totdat er genoeg materiaal is om er een hele krant mee te vullen.

Redactie
Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn dat Bjorn stukjes tekst krijgt toegestuurd. Bjorn houdt zich ook zo af en toe bezig met het bellen van klanten en daarmee telefonisch een interview mee te houden. Ook kan het zo zijn dat Bjorn af en toe mee gaat met een van de verkopers en op deze manier een interview houdt. Toch komt Bjorn zelf het vaakst aan met zelfgeschreven artikelen. Deze artikelen gaan over alles en nog wat. Natuurlijk zijn er ook nog de verkopers, zoals Paul, Stefan, Dicky en Linda, die redactionele teksten aanleveren zonder eventuele aanpassingen voor Bjorn. Dit zijn natuurlijk de makkelijkste teksten om te krijgen.

Externe redacteuren
Ook zijn er enkele externe redacteuren actief, zoals Han Pape, Dick Tukkers, Jan Visser en Gerrit Dannenberg. Elk van deze mannen heeft een andere rol, Jan Visser stuurt bijvoorbeeld elke week een nieuwe column op voor in de krant en vaak komt die op de dinsdag nog even langs om een controle rondje te houden. Han Pape houdt zich het meest bezig met de "Hart van Almelo", Dick Tukkers doet veel voor de krant van Rijssen eveneens als Gerrit Dannenberg. Al deze externe redacteurs zijn er op vrijwillige basis bij en vinden het nog steeds leuk om te doen.