Ontwikkeling krant

ONTWIKKELING - Het bedrijf DWF Mediamakers staat natuurlijk bekend om haar kranten, daarom lijkt het mij gepast om de ontwikkeling hiervan te vermelden.

De ontwikkeling van de krant is natuurlijk niet iets wat je in één-twee-drie doet. Het neemt veel tijd in beslag en het moet allemaal ook nog gebeuren in vijf werkdagen. Dus je zou wel kunnen zeggen, dat het niet het makkelijkste klusje is, maar het gebeurt elke week weer met veel plezier.

De krant
Natuurlijk is de ene week de krant groter dan de andere week. Dit betekent ook dat, wanneer de krant relatief klein is het ook over het algemeen sneller in elkaar zit. De momenten wanneer ze het druk met de kranten zijn, is wanneer de autopaper weer is aangebroken. Zoals ik al eerder had vermeld is de autopaper een maandelijkse krant, ook al is het maar een maandelijkse krant is, neemt dat het feit niet weg dat het erg veel werk is. Het bellen met de autobedrijven, de redactie ervan en al het andere er om heen neemt veel tijd in beslag, maar het eindresultaat is altijd hetzelfde, namelijk; een goed gevulde en mooie krant om trots op te zijn.

Fases
Op de rest van de pagina leg ik uit hoe nou precies de ontwikkeling van de krant te werk gaat. Dit leg ik uit doormiddel van vijf verschillende fases te gebruiken. Elke fase legt alles stap voor stap uit. Over hoe de ontwikkeling en uiteindelijk het eindproduct, de krant, tot werkelijkheid komt. Ik hoop dat dit een beter beeld geeft over hoe nou precies een krant word gemaakt. Want hoe druk en hectisch de week ook maar mag zijn, het bedrijf zal en moet de krant elke vrijdag weer een krant bij de mensen op de deurmat moeten laten vallen.