Uitleg van mijn voorbeelden


Op deze en de volgende pagina zijn enkele voorbeelden te zien van wat ik heb geschreven tijdens mijn stageperiode. Ik hoop dat dit nog een betere ingeving geeft over mijn stage-opdrachten. In deze kolommer leg ik kort uit hoe deze artikelen tot werkelijkheid zijn gekomen. Bij elk stuk heeft Bjorn, zoals het hoort, een correctierondje gehouden en aanpassingen gemaakt.

Jan Schoenen
Het eerste artikel gaat over Jan Schoenen. Dit artikel is tot gestand gekomen toen ik met Petra Koenderink langs de winkel ben gegaan. Hier heb ik ook een kort interview gehouden met Jan en zelf leverde hij ook al wat tekst aan. Toen ik weer terug was op het kantoor ben ik hieraan begonnen, het artikel zat redelijk snel in elkaar. De klant gaf een goedkeuring aan het stuk en zo werd deze ook in de krant geplaatst.

Mensink
Het tweede artikel dat op deze pagina te lezen is gaat over John Mensink. Ik ben voor dit artikel samen met Stefan van de Werf op stap geweest. We kwamen terecht bij DA drogisterij Mensink. Ik heb hier een interview gehouden met de eigenaar, John Mensink, dit ging voornamelijk over het opnieuw ingerichte pand en over hoe hij in de volksmond "wonderdokter" wordt genoemd. Eenmaal teruggekomen op het kantoor ben ik begonnen met het schrijven van het artikel. Na de goedkeuring is het artikel in de krant geplaatst.

Dag tegen roken
Het artikel over de dag tegen het roken kwam door een idee van Bjorn. Het was namelijk in de week dat de krant uitkwam de dag tegen het roken en tabak. Ik ben begonnen met informatie te zoeken over deze dag en over het rookgedrag in Twente. Uit deze informatie is dit het artikel dat er is uitgerold.

Berflo Es en Esrein
Dit artikel is ook tot stand gekomen, toen ik met Stefan op pad ben geweest. Wij zijn bij diverse bedrijven geweest die het voornamelijk allemaal over één dingen hadden, namelijk; de werkzaamheden op het Berflo Es en het Esrein. Stefan dacht dat dit wel een mooi stukje was voor in de krant, ook hier ben ik op het kantoor mee aan begonnen.

Badkamerkoning
Ik heb ook een artikel over de Badkamerkoning in Enschede geschreven. De badkamerkoning is namelijk ook met het verkopen van overkappingen begonnen. Dit artikel is tot stand gekomen toen ik met Petra langs de Badkamerkoning ben geweest en hier een interview heb afgelegd.