FC Twente lanceerde vorig jaar Heya de Keu!; een biljartproject voor senioren in samenwerking met diverse clubs. Ook Sportclub Enschede doet hier aan mee.
FC Twente lanceerde vorig jaar Heya de Keu!; een biljartproject voor senioren in samenwerking met diverse clubs. Ook Sportclub Enschede doet hier aan mee.

Veelzijdig Sportclub Enschede.

Algemeen

Sportclub Enschede is vanouds bekend als de voetbalclub die samen met Enschedese Boys, in 1965 aan de wieg heeft gestaan van FC Twente. 

Sportclub Enschede heeft nog steeds een sterke binding met FC Twente onder andere via “de stichting FC Twente “Scoren in de Wijk”. Sportclub Enschede is uitgegroeid tot een veelzijdige sportvereniging. Naast het voetbal staat de club open voor andere vormen van bewegen. Immers de naam zegt het al “Sportclub” Enschede. 

Bewegen is goed voor de gezondheid, iets wat veel meer kan worden gedaan. “We” bewegen te weinig en is vooral belangrijk voor senioren. Vijf jaar geleden heeft Sportclub Enschede het initiatief genomen tot de oprichting van stichting Walking Football Twente Euregio (WFTE), onder de vlag van FC Twente “Scoren in de Wijk”) met als doel senioren tot bewegen te stimuleren. Het initiatief en de uitvoering is succesvol gebleken met als bijkomend voordeel het terugdringen van eenzaamheid onder de deelnemers. Niet allen het partijtje walking football, maar ook de gezellige nazit, ook wel bekend als de “3de helft”.

Recentelijk heeft WFTE in samenwerking met Sportclub Enschede een subsidie ontvangen van Samen1Enschede voor het bestrijden van eenzaamheid onder senioren door middel van bewegen. Daarvoor zijn diverse sporten en bewegingsactiviteiten in gang gezet zoals: jeu de boules, biljarten (Heya de Keu), rek-strek en loopoefeningen, walking football (WFTE) en nog veel meer. De subsidie, reductie eenzaamheid door middel van bewegen, is bedoeld voor senioren maar iedereen is welkom om te kijken of er sporten en of er beweegactiviteiten zijn, die je passen. 

Samen met bestuur en coördinatoren is het ook mogelijk activiteiten te ontwikkelen die er nog niet zijn, bijvoorbeeld wandelen, voetvolley, gespreksgroepen of gewoon er lekker even uit. Dit alles vindt plaats op woensdagmiddagen vanaf 13.00 uur op het sportterrein en in het clubgebouw van Sportclub Enschede aan de Weggelhorstweg 30 te Enschede. Kom geheel vrijblijvend rondneuzen op woensdagmiddagen of er iets van je gading bijzit en neem je partner, familie, vrienden en kennissen mee, hoe meer hoe beter en leuker.

Gewoon doen!

De club toonde zich door de jaren heen al flink maatschappelijk betrokken; zo werden onder meer voetbalactiviteiten voor vluchtelingen gehouden. Beeld uit 2016.
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 17 uur geleden
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 21 uur geleden
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44