Afbeelding
Foto: Kievit Schoenen

Het belang van goede schoenen voor uw voeten

Algemeen

Iedere voet is verschillend, een brede voet heeft een andere schoen nodig dan een smalle voet. Ook is het wenselijk dat er in de schoen rekening wordt gehouden met ongemakken zoals bijvoorbeeld een hallux valgus. Tegenwoordig zien wij steeds meer dat mensen op de verkeerde schoenen lopen en dus klachten ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om voor goede schoenen te kiezen. Kievit Schoenen helpt u graag hierbij.

Het kiezen van goede schoenen is een vak op zich, aldus eigenaar van Kievit Schoenen Mark Willemsen: “We zien vaak bezoekers binnenkomen op schoenen die onvoldoende passen. Hierdoor gaan mensen juist klachten ontwikkelen.”

Een goede schoen kenmerkt zich aan twee dingen: de pasvorm en de juiste ondersteuning. Dit betekent dat de schoen zowel in de lengte als breedte precies goed zit en de voet ondersteunt op cruciale punten. Als de voet iets naar binnen kantelt is het van belang om ervoor te zorgen dat de schoenen deze kanteling corrigeren. In sommige gevallen is dit niet op te lossen met alleen een schoen en wordt samen met de podotherapeut of de (orthopedisch) schoenmaker naar een passende oplossing gekeken. Mark Willemsen: “Dit kan resulteren in een aanpassing van uw schoen of het aanmeten van een steunzool, welke u in de schoenen kunt plaatsen ter vervanging van het standaard voetbed van de schoen. Deze oplossingen worden alleen toegepast als de schoen niet voldoende ondersteunt en u mogelijk enkel-, knie- of lage rugklachten kunt ontwikkelen.”

De schoenspecialisten bij Kievit Schoenen zijn opgeleid om schoenen op een goede manier aan te meten. Wanneer u bij Kievit Schoenen komt worden eerst de lengte- en breedtemaat van uw voeten in kaart gebracht. Vervolgens kijkt de schoenadviseur naar de stand van de voeten en de drukverdeling onder de voet om zo tot een passend advies te komen.

Mocht u ook een paar perfect passende schoenen willen laten aanmeten maak dan een afspraak door te bellen naar 088 – 454 77 66 of maak een afspraak op www.kievit-schoenen.nl.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 10 uur geleden
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 14 uur geleden
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44