Foto: G. Sleurink
Foto: G. Sleurink

Beleef het voorjaar en trek de natuur in

Algemeen

De lente is aangebroken, dit is hét moment om er weer op uit te gaan! Als Landschap Overijssel beschermen, ontwikkelen en beheren we het Overijsselse landschap met zijn bijzondere natuur en streekeigen historie. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze natuur en unieke geschiedenis te beleven. Stap op de fiets, trek uw wandelschoenen aan of bezoek één van onze bezoekerscentra.

Wandel- en fietsroutes

Een stevige tocht, een korte rit of een blokje om: wandelen en fietsen kan overal. Vrijwilligers van Landschap Overijssel hebben verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Ontdek bijvoorbeeld al wandelend de geschiedenis van Raalte. Maar u kunt ook kiezen voor een wandeling vanaf landgoed Twickel, langs de splitsing van de Twentekanalen naar het landgoed Weldam. Als u liever op de fiets stapt dan kunt u een tocht maken langs de schaapskooien in het Markelose landschap. Vindt u het nog leuker om, samen met de kleinkinderen, kennis te maken met de Lemelerberg? U zult stuifzand, waterbronnen, jeneverbes en heide tegenkomen en grote kans dat u de schaapskudde ziet. Landschap Overijssel heeft twee gratis routeapps (te downloaden op uw telefoon) met daarin de mooiste routes door de natuur en het landschap. De wandelapp heet ‘wandelen in Overijssel’ en voor fietsers is er ‘fietsen in Overijssel’. De routes zijn ook te vinden op onze website.

Bezoekerscentra

Het voorjaar is een mooi moment om een kijkje te nemen bij één van onze bezoekerscentra. Zo kunt u voor informatie over het landschap, wandelroutes en een kop koffie terecht in het voormalige koetshuis op landgoed Hof Espelo. Ons bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek bevindt zich op een prachtig stukje Twente en vormt een prima uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Ook is het bij bezoekerscentrum De Wheem, met het Reestdal als achtertuin, heerlijk toeven. Geniet van een kop koffie of thee en neem kleinkinderen mee naar het Bas de Das-pad.

Hoe kunt u helpen?

Wilt u ons helpen om voor het landschap en de natuur te zorgen? U kunt bijdragen door donateur te worden, dan sturen we u vier keer per jaar ons magazine Natuurlijk Overijssel. Als u zelf uw handen uit de mouwen wilt steken, dan kunt u aansluiten bij activiteiten voor vrijwilligers. Voor meer informatie over onze projecten, kunt u onze website bezoeken: www.landschapoverijssel.nl.


Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 2 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? gisteren
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 19 apr, 09:59
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10