Afbeelding

KBO afdeling Heino pakt activiteiten weer op

Algemeen

HEINO - KBO Heino pakte de activiteiten weer op met geslaagde klootschietmiddag. De hele ochtend van woensdag 14 juli, was het een beetje spannend voor het bestuur van de KBO bond: zou het droog blijven?

Het bestuur had, na vele maanden waarin niks kon en mocht, weer een leuke activiteit georganiseerd voor haar leden: klootschieten. Waarbij ook de leden van zusterbond PCOB hartelijk welkom waren. De weergoden gooiden geen roet in het eten, het was mooi ‘klootschietweer’. Zo’n vijftig deelnemers verzamelden zich die middag bij restaurant de Veldhoek waar begonnen werd met een kopje koffie of thee. Fijn om elkaar weer te ontmoeten! 

Daarna in kleine groepjes op pad met een bal (de kloot), een reservebal (juist, de reservekloot) en een harkje om, indien nodig, de bal uit de sloot en het hoge gras te harken. Om de beurt de bal zo ver mogelijk gooien. De bedoeling is om het traject in zo weinig mogelijk worpen af te leggen. Er werd goed gegooid, er werd veel gepraat en er werd veel gelachen. Halverwege werd er ook veel gezucht: het is best pittig, vooral over dat hoge gras langs de sloot is het zwaar. Pfffff…… haast niet te doen, kreunde een enkeling.

De groepjes kwamen terug, sommigen een beetje moe, maar blij dat ze het zo mooi gered hadden en de meesten met een lach op hun gezicht. Nu kon de nazit beginnen: een welverdiend drankje met een lekker hapje erbij. Het was een sportieve middag, maar het was vooral gezellig en daar ging het ook voornamelijk om. Elkaar weer ontmoeten, horen hoe het gaat, samen praten en samen lachen. 

Een aantal weken later hadden we “alweer wat”: een ontmoetingsmiddag. We hebben een goed bezochte ontmoetingsmiddag gehouden voor de KBO- en PCOB leden. Plaats van ontmoeting was het plein voor het parochiecentrum. Daar was voldoende ruimte voor een ‘coronaproof’ terras. Om 13.30 uur zat iedereen heerlijk buiten aan een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Na dagen vol hoosbuien en wind zagen we nu een stralend zonnetje. Wat een geluk! Het gedicht “Genieten” wat als opening van de middag werd voorgelezen was dan ook zeer toepasselijk. 

Na de koffie kregen we een pittige quiz gepresenteerd. Daar zaten echte hersenkrakers tussen en er werd dan ook druk overleg gepleegd aan de diverse tafels. Wie weet bijvoorbeeld in welk jaar de eerste pompdagen in Heino werden gehouden? (1986) Of welke twee winnaars van de Elfstedentocht uit Overijssel kwamen? (Reinier Paping en Evert van Benthem). En wie kan het logo van de Olympische Spelen tekenen met de juiste kleuren voor elk continent? Niet te makkelijk allemaal. Maar met een hapje en een drankje binnen handbereik kwamen we met z’n allen toch een heel eind. Het doel van deze middag: ontmoeting en gezelligheid is ruimschoots gehaald.

Afbeelding
Afbeelding
Gestoomde zalm met gebakken asperges en witte-wijnsaus 1 uur geleden
Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44
Afbeelding
Recept: Mosselen op z'n Italiaans 15 mrt, 15:39