Afbeelding

Heeft u dat nou ook..?

Algemeen

We fietsen veel, vooral, als het een beetje mooi weer is. We maken dan gebruik van de gratis Fietsknoop app en plannen van tevoren een mooie route. In eerste instantie vertrekken we vanuit huis, maar als je dat vaak doet dan kennen we de omgeving wel en dan willen we wat verder weg. Dus fietsen op de fietsendrager en heel Nederland staat voor ons open. Tochten tussen de 40 en 50 km zijn meer regel dan uitzondering.

Na een tijdje gefietst te hebben willen we even zitten om wat te drinken en een versnapering tot ons te nemen. We spreken af om bij het eerste beste bankje te gaan stoppen. Als de temperatuur wat laag is dan is een bankje in de zon heerlijk, is de temperatuur hoog dan graag een bankje in de schaduw. Het komt vaker voor dat de bankjes bezet zijn, goede raad is duur. Campingstoelen meenemen op de fiets is niet te doen, te groot, te zwaar en op welke wijze bevestigen we het op de bagagedrager?

Lang gezocht, op internet, naar een campingstoeltje die licht van gewicht is, klein van afmeting en redelijk snel in elkaar te zetten. Ik kwam bij Jysk terecht en heb in de winkel het inklapbaar stoeltje uitgepakt en in elkaar gezet. Dat ging wat stroef met nogal wat krachtinspanning, ook al omdat de materialen fonkelnieuw waren en ik nog moesten uitvinden hoe het sneller en makkelijker kan. Ik heb twee van deze stoeltjes gekocht en thuis wat geoefend met in elkaar zetten en weer uit elkaar halen en dat ging redelijk snel, de metalen onderdelen zijn met een sterk elastiek aan elkaar verbonden en vliegensvlug in elkaar gezet. Het zitgedeelte is van sterk polyester, het zitcomfort is redelijk goed, je hoeft er natuurlijk geen uren in te zitten. Ingeklapt in een opbergtas bedragen de afmetingen 10 x 10 x 34 cm en totaal weegt het 1 kg. Afmetingen van het uitgeklapt stoeltje zijn breed 59 cm, hoog 69 cm, diepte 57 cm. Het draagvermogen is maximaal 100 kg. Kosten: 15 euro per stuk. We gaan de komende fietsperiode ervaring opdoen met dit stoeltje, word vervolgt!

Ruud Hoemakers
Belangenbehartiger KBP PCOB Overijssel

Ester Bertholet.
Ester Bertholet legt uit: wat is delier nu precies? 18 mrt, 12:12
Een gang vol obstakels hindert ook de brandweer bij de bluswerkzaamheden
Plaats géén spullen in de galerij of gang 17 mrt, 14:14
Wanneer zelfstandig naar het theater wat lastiger is, biedt Vier het Leven de helpende hand.
Ook weer naar het theater dankzij Vier het Leven! 16 mrt, 14:05
Goede mondzorg is juist ook voor ouderen erg belangrijk.
Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistent(e)... 16 mrt, 13:48
Zonnestroom is een mooie, duurzame investering.
Grootouders voor het Klimaat in actie voor wind- en zonnestroom 15 mrt, 16:10
Een inwoner van Sardinië.
Gezonder leven in de 'Blue Zones' 15 mrt, 15:44
Afbeelding
Recept: Mosselen op z'n Italiaans 15 mrt, 15:39
De wandelingen over de Smartfloor trokken veel deelnemers en belangstellenden.
Beter inzicht in uw eigen valrisico 15 mrt, 13:37