Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

The Muff

Algemeen

Zou de meeslepende muziek van The Muff het hele stikstofprobleem niet kunnen oplossen? De band speelde vrijdag in het onvolprezen Rocks zo ontzettend lekker - daar kreeg een paard de hik van. Het ‘helemaal niets in Amsterdam’ klopt niet meer, want The Muff komt uit Amsterdam, zo hoorde ik, en is zeker niveau Pindacup League Plus Plus.
Ze speelden heerlijk swingende eigen nummers, maar toch ook Queen, Deep Purple en Kansas met een flinke lading eigen saus. Ik hoorde invloeden van Yes, Kayak en Pink Floyd en een hiphopnummer eindigde op z’n Joe Walsh. So what, zal ik maar zeggen. De zanger wilde ook nog wel even uitleggen wat The Muff eigenlijk betekende, maar dat zoeken jullie zelf maar op.
Maar kan The Muff niet eens een keer voor die regering van ons gaan spelen. Die waren al behoorlijk van slag, maar zijn het nu helemaal kwijt. Zelfs de leden van de VVD zijn het niet meer met Markie Geen Actieve Herinnering eens. En dat hele stikstofbeleid is toch ook ruk. Waarom de boeren de nek omdraaien? De kaas is al zo duur. Een paar koeien minder is prima, maar als doodgewone fietser heb ik veel meer last van al die vieze uitlaatgassen van al die stinkauto’s dan van welke boerderij dan ook. En met een beetje westenwind waait die stikstof gewoon richting Rusland, dus waar doen we moeilijk over?
Laat het aan de boeren zelf over. Die zijn slim genoeg. Het is niet voor niks ‘boerenslim’. Ik zie ze straks wel kangoeroes houden, kamelen, emoes, impala’s en pinguïns. Een krokodillenfarm op het Rutbeek - is lekker vlees hoor, krokodil. En bij kamelen heb je automatisch twee bulten op je bord. En je kunt ze melken, toch. Ik had nooit zo’n hoog cijfer voor biologie. Voor scheikunde trouwens ook niet. Stikstof adem je toch gewoon in. Meer immigranten en asielzoekers is dan de oplossing. En olifanten. Die ademen heel veel stikstof in. En The Muff verpakt het in een liedje.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl. Deze week voor een tientje. Ook leuk voor Vaderdag!

Column Hans Assink

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48