Komende zaterdag geeft een imker uitgebreid advies over het belang van de bij in onze eigen achtertuinen. Laat je informeren over het nut en ondersteunen van deze harde werkers!
Komende zaterdag geeft een imker uitgebreid advies over het belang van de bij in onze eigen achtertuinen. Laat je informeren over het nut en ondersteunen van deze harde werkers!

Bijen zaterdag centraal bij Groencentrum Buurse

Algemeen

Ben jij er ook BIJ op zaterdag 14 mei? De imker is dan op bezoek op het groencentrum in Buurse!

BUURSE - De maand mei staat namelijk in het teken van de bij! Deze maand besteden zij samen met andere tuincentra en Tuinbranche Nederland extra aandacht aan dit kleine beestje. Want waarom zijn bijen zo belangrijk voor je tuin? En hoe kun je er voor zorgen dat er meer bijen in je tuin komen? Vraag het komende zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur aan de imker zelf! 


Ook Groencentrum Buurse geeft advies en tips over de juiste beplanting in de tuin. Kom zaterdag ook een verse aardbeien smoothie proeven! Want wist je dat je aan de aardbeienplantjes in je tuin kan zien, hoe het met de bijen in de omgeving gaat? Misvormde aardbeien kunnen een teken zijn dat er te weinig bijen zijn om de bloemen te bestuiven. Hoe zorg je voor meer bijen in je tuin? Plaats bijvoorbeeld een insectenhotel, kies voor inheemse planten, een bloemrijke tuin in alle seizoen en vermijd chemische middelen.

Groencentrum Buurse is gevestigd aan de Broekheurnerweg 35 in Buurse. Kijk voor meer informatie ook op: www.groencentrumbuurse.nl

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 21 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19