Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Boos

Algemeen

Het blijven maar rare tijden. Nu hebben ze weer iets nieuws bedacht: een avondlockdown. Je zou er bijna ochtendmens van worden, maar was dat maar zo makkelijk. En of het virus zich ook koest houdt na vijf uur ’s middags is nog maar de vraag.
En wat je ook over de maatregelen wilt zeggen, Onze Hugo en Onze Mark zijn wel consequent. Elke keer weer zijn de bedachte regels zacht gezegd dubieus. De meeste besmettingen zitten nu in het onderwijs en wat doen ze dicht? De kroeg, het restaurant, de bioscoop, het theater en de sportschool. Maar de scholen blijven open…
Ach, eigenlijk had ik het helemaal niet over corona willen hebben, maar ik denk toch dat deze avondlockdown helemaal niet bestaan had als iedereen zich gewoon had laten inenten. Natuurlijk, iedereen is baas over zijn eigen lichaam, maar als we allemaal geprikt zijn. hebben we meer kans om welk kutvirus dan ook te verslaan. Dus ik zou zeggen van haal die prik! Die nieuwe omikronvariant vindt dat vaccin vast niet lekker.
Blijft over die staatsgreep van een paar weken geleden. Dat was natuurlijk satire hè. Het is niet de bedoeling om flink te gaan rellen en de boel te vernielen. Daar zijn onze ondernemers niet echt mee geholpen, stelletje oelewappers.
En Willy heeft ook helemaal geen tijd voor een staatsgreep. Veel te druk met het aanvragen van dik vier miljoen euro subsidie voor zijn boompjes en struikjes op zijn landgoed. Het zijn echt rare tijden: onze koning krijgt subsidie.
Intussen worden we verzocht Douwe Egberts punten in te leveren voor de Voedselbank. En zitten we op een grauwe zondagmiddag te kijken naar een voetbaltrots die niet wil voetballen. Wat is dat voor flauwekul Ron Jans? Eén bal op doel bij Feyenoord en dat met zo’n kutkeeper. Ga gewoon aanvallen! Zoek het avontuur en laat je jongens plezier maken op het veld. Ik wil dat poep-in-de-broek-voetbal niet meer zien!
En een bus parkeer je maar op het busstation.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl. ‘En sorry voor de krachttermen.’ 

Column Hans Assink

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48