Exicon combineert regelmatig klassieke muziek met hedendaagse muziek.
Exicon combineert regelmatig klassieke muziek met hedendaagse muziek.

Exicon is op zoek naar nieuwe zangers

Algemeen

Exicon is een koor bestaande uit twaalf zangers, die graag anders willen zingen. Zingen zonder dirigent wel te verstaan. Geen makkelijke keuze, maar het maakt dat leden erg betrokken zijn bij de totstandkoming van de programma’s en de uitvoering ervan. Wij zingen klassieke muziek en proberen in onze programmering bijzondere combinaties te zoeken van oude muziek en hedendaagse composities. Daarbij besteden we veel aandacht aan de interpretatie van de tekst en de muziek, maar ook aan verrassende kooropstellingen of interessante combinaties met andere kunstvormen.

Enschede - Met veel plezier en passie repeteren we op donderdagavond in de Prinseschool in Enschede. Zingen en overleg gaan hand in hand, broodnodig om tot een gezamenlijke interpretatie te komen, met meestal een prachtig resultaat dat we ten gehore brengen in Nederland, maar ook in Duitsland.
Het Orgelpark aan het Vondelpark in Amsterdam is bijvoorbeeld een van onze favoriete locaties, net als de St. Johannes kerk in het Duitse Bislich.

Afgelopen jaren kenden we een reeks bijzondere projecten zoals onze cd-opname van ‘A Baltic Hike’ in 2018, waarmee we ook in concertseries hebben opgetreden.
Heel bijzonder was onze samenwerking met de King’s Singers (masterclasses en concert), maar onze concerttournee naar het Franse Langres in de zomer van 2020 moest vanwege corona helaas gecanceld worden. Deze hopen we echter komend jaar in te kunnen halen.

Maar… de titel zegt het al: we zitten met een probleem. We zingen bij Exicon 4-, 5- of nog meerstemmige muziek en dat kan alleen met een goede bezetting per stemgroep. Niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit, want soms sta je tijdens een repetitie of een concert maar met twee personen een partij te zingen.
Ook is er voldoende ruimte om af en toe een solo te zingen, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Exicon vraagt echter wel wat van haar leden en nu missen we een aantal belangrijke stemmen, waaronder een tenor die van wat uitdaging houdt.

Zonder nieuwe stemmen geen Exicon, op dit moment zingen wij dan ook even nauwelijks. En dat vinden wij als enthousiaste koorgroep ontzettend jammer, ook omdat wij een traditie in stand houden van zingen zonder dirigent en wij die ervaring ook graag delen met elkaar en anderen.
Hierbij dan ook een oproep aan ervaren tenoren die -eventueel naast hun eigen koor- zich zouden willen bekwamen in ‘zingen zonder dirigent’.
Help ons Exicon behouden en doe mee! Ervaring is belangrijk, maar je hoeft geen solozanger te zijn; enthousiasme om je verder te bekwamen in het samen zingen is het belangrijkste. En niet onbelangrijk: Exicon kent geen lidmaatschapsgeld; we genereren onze eigen inkomsten. Je hebt dus geen extra onkosten en bent wel een mooie, nieuwe zangervaring rijker.

Aanmelden kan via een mail naar: info@exicon.org.. (info: www.exicon.org)

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 18 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56