Team Overlap maakt een vuist tegen de overconsumptie van kleding en textiel.
Team Overlap maakt een vuist tegen de overconsumptie van kleding en textiel. Foto:

Overlap zoekt creatieve kleermakers

Algemeen

Het Textiel Platform Overlap is op zoek naar deelnemers aan de OVERLAP-PARADE van 30 oktober tijdens het Van Haag tot Wal Festival. “Doe mee met de Overlap-Parade en maak een creatieve vuist tegen de overproductie en overconsumptie van kleding en textiel!’’, zeggen Annemarie Huirne en Heidi Pollemans van Team Overlap.

Enschede - Vorig jaar september, vlak voor de tweede lockdown, wilden Heidi Pollemans uit Hengelo en Annemarie Huirne uit Enschede een vliegende start maken met hun textiel platform: Overlap.
Beiden liepen, onafhankelijk van elkaar, al langer rond met een idee voor een Twents textiel platform. “De hoofddoelen zijn om bewustwording, duurzaamheid en circulariteit op het gebied van mode en textiel te vergroten’’, zeggen Annemarie Huirne en Heidi Pollemans.

Daarnaast willen de dames met hun platform een gelegenheid bieden om te experimenteren op het snijvlak van kunst en (mode)design. “Met de uiteindelijke wens om een mode en textiel hub te vestigen in Twente. Waar we fysiek zichtbaar en benaderbaar zijn, om kleding te ruilen, maar waar ook gelegenheid is om kleding te vermaken/repurpose, zowel draagbaar als experimenteel, als wel een plek waar gedebatteerd kan worden en nieuwe ideeën op het gebied van mode en textiel ontwikkeld kunnen worden. Samen met de inwoners van Twente willen we werken aan bewustwording en willen we een andere manier vinden om met mode/kleding en textiel om te gaan’’, aldus Annemarie en Heidi.

Team Overlap hield al een Pop Up Swap Store bij TANKSTATION aan de Deurningerstraat, waar mensen door middel van een puntensysteem kleding konden ruilen. “Dit was een groot succes! Veel bezoekers maakten ook voor het eerst kennis met TANKSTATION’’, aldus Team Overlap.
Er komt nog een Pop Up Swap Store. “Eén weekend lang tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. We dagen de inwoners uit om een waanzinnige creatie te maken van bestaande kleding, textiel of andere left-overs!’’

Om elkaar te stimuleren en inspireren geven Heidi en Annemarie in aanloop van de Overlap-Parade workshops in Enschede, Oldenzaal en Hengelo. In Enschede hebben al twee workshops plaatsgevonden in het pand van Warp Technopolis. Op woensdag 22 september is er nog een workshop in het Palthe Huis in Oldenzaal. Op woensdag 29 september is er eentje bij Oyfo in Hengelo. De workshops zijn van 19.30 tot 22.00 uur. Deelnemers aan de Overlap-Parade kunnen zich aanmelden via de website over-lap.nl.

Verschillende workshops

‘we moeten op een andere manier met mode omgaan’

van de redactie

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 19 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19