Afbeelding
Foto: Elze van den Akker

Lichtvoetige taalmix kenmerkt Hamlet in Enschede

Algemeen

ENSCHEDE - Na de romantische komedie Twelfth Night en het woeste Macbeth duikt de Nederlands-Duitse toneelgroep King’s Men in een van Shakespeares’ meest beroemde en gespeelde stukken: Hamlet.

De locaties zijn Klooster Bentlage in Rheine, Landgoed De Hooge Boekel in Enschede, het openluchtmuseum Mühlenhof in Münster en het Kasteel Twickel in Delden.

De taalmix van Nederlands, Duits, Twents en Engels is belangrijk voor de King’s Men: ‘’Du verstehst nicht alles, aber du begreifst es schon’’, zo laat de Enschedese theatermaker Laurens ten Dam weten.

De Nederlandse optredens beginnen op woensdag 18 augustus in Landgoed De Hooge Boekel.

Ten Dam: ‘’Net als in de vorige stukken kenmerkt zich ook dit stuk de ongewone locaties, de lichtvoetige meertaligheid en de dynamische, transparante vertelstijl met snelle rolwisselingen. Ook deze keer spelen de vier mannen van de King’s Men alle rollen. Op één na: die van Hamlet.’’

Een jonge, aanvankelijk zwijgzame acteur speelt de diep trieste Hamlet. Hij lijdt onder de dood van zijn vader en onder het feit dat zijn moeder zo snel met diens broer trouwde. Wanneer de geest van zijn vader aan hem verschijnt en onthult dat hij door zijn broer is vermoord, trekt Hamlet zich nog verder terug. De enige die hij nog vertrouwt, is zijn vriend Horatio. Horatio verbreekt de stilte van Hamlet en spreekt voor hem. Tot hij zijn leven weer in eigen handen kan nemen en klaar is om de dood van zijn vader te wreken.

De speeldata bij Landgoed De Hooge Boekel zijn woensdag 18 augustus, donderdag 19 augustus, vrijdag 20 augustus, zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus.

Bij Kasteel Twickel wordt gespeeld op woensdag 1 september, donderdag 2 september, vrijdag 3 september, zaterdag 4 september en zondag 5 september.

Het volledige programma en alle informatie over kaartverkoop van de voorstelling Hamlet door de Nederlands-Duitse toneelgroep King’s Men staat op de website www.kingsmen-openair.com/nl

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48