Afbeelding

Word Boekelose brandweervrijwilliger

Algemeen

BOEKELO - Brandweer Twente zoekt vrijwilligers voor de kazernes in onder meer Boekelo. 

Voor de meeste kazernes wordt gezocht naar brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn. ‘’Je wordt onderdeel van een hecht team en ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en bij een inzet’’, aldus een woordvoerder.

Op maandag 9 augustus is de online wervingscampagne van Brandweer Twente van start gegaan. Brandweervrijwilliger Mariska laat in de campagne zien hoe Brandweer Twente in haar leven past. Zij is één van de bijna zevenhonderd vrijwilligers.

“Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Elk jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. 

Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar.

De campagne richt zich ook op de doelgroep flexwerkers, mensen die voor hun werk niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. Hen wordt een gratis werkplek met voorzieningen aangeboden. Belangstellenden zijn verbonden aan een kazerne en zijn onderdeel van het lokale team. 

De flexwerker is gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne aan het werk en rukt bij een alarmering uit.

Wil jij je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Brandweer Twente kijkt graag samen met jou naar hoe dit met jouw studie of baan, levensstijl en thuissituatie te combineren is. Kijk op www.werkenbijbrandweertwente.nl Solliciteren bij Brandweer Twente kan tot en met maandag 6 september. Op zaterdag 21 augustus houdt Brandweer Twente een online informatiebijeenkomst waarvoor je je via www.werkenbijbrandweertwente.nl  kunt opgeven.

Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? gisteren
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands gisteren
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Afbeelding
Zakelijk shoppen gebeurt steeds vaker online 17 apr, 12:34